Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КАКО СЕ ПРАВИЛНО МОЛИ ЗА ОПРОШТАЈ ГРЕХОВА Савет духовног учитеља злата вредан

Истинско покајање значи престанак чињења погрешних дела и почетак чињења исправних дела

1713699935_870082_c2dd5b84-bab7-44ed-bba5-2ec36b4002c4_f.jpg
Фото: Принтскрин/Yоутубе
Oglas

То подразумева промену срца, вредности и избора како бисмо живели живот саосећања, опраштања, оданости, искрености и љубави.

Многи људи започињу пост да би окајали неке своје грехе.

Познатог духовног учитеља ваишнавске традиције Веда, Радханат Свамија, су упитали који је његов поглед на исповед и покајање.

Одговор нам је дотакао срца…

У различитим верским школама, покајање се практикује на различите начине: можемо сами себе да мучимо због нечега што смо учинили, можемо да молимо за опрост за оно што смо учинили.

У традицији ваишнавизма, стварно покајање значи да престанете да радите погрешну ствар и да почнете да радите праву ствар. Зашто? Јер ако само молимо за опрост, али настављамо да радимо исте ствари, нема пуно користи у томе.

Ако стварно схватамо да оно што радимо није добро, потребно је мењати наше срце, мењати начин на који живимо и тражити људе који могу да нам помогну да променимо наше вредности и да правимо праве изборе.

Постоји аналогија да у сваком срцу постоје два пса: добар пас и лош пас. Добар пас лаје и позива нас на живот саосећања, опраштања, оданости, искрености и љубави. Лоша пас нас позива на живот пун зависти, охолости, похлепе, себичних похотних страсти и љутње. Дакле, ова два пса су у нашим срцима. У срцима свакога. Јесте ли то доживели?

То је природа ума: каткад осећате глас доброте, а понекад желите да се осветите и љути сте, незадовољни, нервозни и депресивни. Та два пса се боре у свима нама. Који ће да победи?

Победиће онај ког изаберемо да хранимо и да му дајемо снагу, док ће овај други, ког смо одлучили да не хранимо, да ослаби. А шта значи то храњење? То су избори које доносимо у сваком тренутку наших живота.

У свакој ситуацији, хоћемо ли следити лошег пса тако што ћемо да варамо, да будемо непоштени и похлепни, или ћемо да следимо доброг пса тако што ћемо да будемо искрени и да живимо с интегритетом?

Да ли ћемо да се интоксикујемо или да останемо трезни? То су лоши пси и добри пси; они су увек у у нама. А у зависности од тога ког пса смо хранили у прошлости, тај сада најгласније лаје.

(Курир)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas