Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Какву симболику носе различите врста цвећа које ПОКЛАЊАТЕ ДАМАМА ЗА 8. МАРТ? Постоје сорте које данас не би требало да купујете женама које волите

Како не бисте погрешиили, погледајте које цвеће данас не би требало никако да поклањате

1678268406_shutterstock_1714733491.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Као поклон драгим дамама за Дан жена многи мушкарци бирају цвеће, па ћемо вам помоћи, да тумачећи значења, најраспрострањенијих врста цвећа, правилно одаберете оно које треба да дарујете.

Сваки цвет носи поруку и значење, стога водите рачуна шта желите да поручите дотичној особи када поклањате цвеће.

Цвеће најпре можемо разврстати према боји, па тако можемо истаћи његову симболику у односу на боју. Уопштено посматрано, без обзира на врсту цвећа, љубичаста боја симболизује нежност, плава верност, машту и сањарење, а наранџаста понос и енергију живота.

Бела је симбол невиности и честитости, црвена љубави, ватре, живота и лепоте, зелена разумевања и саосећања, а жута љубоморе, али и радости.

Наравно, за сваку врсту понаособ, у комбинацији са бојом његова симболика се детаљније одређује, јер свака врста цвећа има своју симболику.

Као поклон драгим дамама за Дан жена многи мушкарци бирају цвеће, па ћемо вам помоћи, да тумачећи значења, најраспрострањенијих врста цвећа, правилно одаберете оно које треба да поклоните.

Цвеће које нема баш пријатно значење су бегонија која означава црне мисли, лаванда која означава неповерење, далија која значи несталност, зумбул који означава сету. Хризантеме су цвеће које се носи на гробље, мада опет може означавати и љубав и истину. За тужне тренутке се још поклањају и кринови, стога је веома важно да се током празника посвећеног Дану жена не поклања она врста цвета која симболизује тугу и сету.

Ово подсећање ће вам можда помоћи да одлучите:

Гладиоле

Гладиоле могу означавати како природну љупкост, тако и пренагљеност или јачину карактера. Наводно, не треба их давати вољеним особама.

Хортензија

Хортензије означавају срдачност, а шаљу се обично када желите да се помирите, са неким с ким сте се посвађали. Такође, хортензије се носе на гробља и приликом изјаве саучешћа.

Магнолија

Магнолија означава достојанство и отменост. Уколико је њен цвет бео, она је знак невиности. Ако је цвет магнолије ружичаст, онда означава стидљивост и најчешће се поклања девојкама које још нису упознале праву љубав. Међутим, уколико поклоните магнолију која је прерано процветала, то је несумњив знак да сте због нечега узнемирени и нестрпљиви. Постоји и веровање по којем магнолије означавају неверност мушкараца који их поклањају.

Орхидеја

Орхидеја симболише жељу за успехом и посебност. Овај нежни цвет, у складу са својим изгледом, може симболисати и љубав, рафинирану лепоту, романсу, еротику и жељу за интимношћу. Орхидеје се, често, поклањају болесницима и породиљама, који леже у болници, како би им се пожелео што бржи опоравак. Такође, можете га поклонити и некоме коме желите успех у каријери. Истраживања тврде да постоји од 25000 до 30000 врста орхидеја.

Лала

Лала је симбол поноса и славе. Црвени тулипан се везује за љубав, а жути за безнадежну љубав. Ружичасти тулипан означава брижност, љубичасти краљевско достојанство, а бели опраштање.

Руже

Уколико су црвене симболишу страст и љубав, мада ређе могу означавати и захвалност и задовољство. Беле означавају чедност, искреност и безгрешност. Жуте руже, су с једне стране симбол весеља, а с друге захваљајући укорењености традиционалних веровања, неверства и љубоморе.

Наранџасте, су симбол жудње и опчињености, а пурпурне љубави на први поглед. Тамно љубичасте руже, делују ексцентрично и знак су жеље за посебношћу и издвајањем, док су плаве, због вештачког начина добијања њихове боје, симбол немогућег.

Руже без трња, исто као и пурпурне руже могу означавати љубав на први поглед. Када жена поклања мушкарцу црвену ружу, ружа постаје симбол оданости.

Ђурђевак

Ђурђевак је симол рађања живота, стрпљивости, и практичности.

Циклама

Циклама је цвет искрености и придаје јој се моћ помирења са особом којој се поклања. Такође, може значити и снебивање и стидљивост.

Љубичица

Љубичице су знак оданости и верности. Беле и љубичице означавају скромност.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas