Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"КО НЕ БИ ЖЕЛЕО ДА БУДЕ ОВДЕ": Откривено шта је краљица Елизабета рекла свештенику пред смрт

Ево како је краљица Елизабета провела последње дане

1694083759_profimedia-0781555000.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Осмог септембра обележава се годину дана од смрти британске краљице Елизабете ИИ. У сусрет првој годишњици њене смрти црквењак који је уз њу био током њених последњих дана, открио је да је она мирно дочекала крај, без кајања, размишљајући о својој вери и оцу Џорџу ВИ.

Свештено лице испричало је да је краљица Елизабета Друга била крхка, али и поред тога ментално јака, на шта су указивали разговори са њом.

"Била је то година њеног Платинастог јубилеја па се осврнула на прошлост. Имала је изванредно памћење. Није жалила ни због чега и била је врло мирна. Говорила је о свом оцу Џорџу Ви и великом утицају његове вере на њу", рекао је др Јаин Гриншилдс, свештеник и модератор генералне скупштине Шкотске цркве.

Био је изненађен што његова посета није била отказана, због краљичиног нарушеног здравља. Био је један од ретких гостију у Балморалу где је краљица преминула. Број посетилаца је био стриктно сведен на минимум како се она не би додатно замарала. Рекао је да ју је током три ноћи, колико је тамо боравио, посетило шесторо људи, међу којима су били и војвоткиња од Единбургха, Тимоти Лоренс, Џон Ворен, који је тренирао краљичине коње.

Током његових разговора са краљицом, чију је сахрану пратила планета, до изражаја је дошла њена љубав према Шкотској и Балморалу.

"У једном тренутку наших разговора пришла је прозору и рекла 'ко не би желео да буде овде'. Била је на врло мирном, приватном месту за њу. Била је спокојна", поручио је и додао: "Када је умрла, мислио сам на своју мајку и како је и она говорила о својој вери непосредно пре смрти, иако то раније није чинила. Питам се спремају ли се људи, чак и подсвесно, за крај. Такође је врло уобичајено када људи умиру да желе да размишљају о својим родитељима, као што је то био случај са краљицом".

Елизабета је причала и о америчком верском вођи који је имао утицај на њу. Свештеник је рекао да је мислила на Билија Грејема, пише Даилy маил.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas