· · Коментари: 0

МЕЂУ ЊИМА ЈЕ И НОВАК ЂОКОВИЋ: Ово су КЉУЧНИ догађаји који су обележили 2020. годину!

Година посве другачија од осталих.

1609342459_pjimage.jpg
Фото: Депосит/Епа

Не можемо, а да се не осврнемо на корона вирус, који је утицао на цео свет. Преко ноћи се много тога променило и морали смо да се навикнемо на неку другу свакодневницу.

Издвајамо 4 догађаја које смо посебно упамтили у 2020. години:

Корона вирус

Први догађај који јесте обележио ову 2020. годину је свакако корона вирус, како у свету, тако и у Србији. Први случајеви вируса забележени су крајем 2019. године у кинеском граду Вухан. Већ на почетку 2020. проширио се и на Европу. У Србији први случај је регистрован 6. марта.

Прочитајте још: ПРВИ ПУТ У ИСТОРИЈИ КВИЗА "ПОТЕРА": Трагач устао и АПЛАУДИРАО играчима који су освојили невероватну суму

Председнички избори у Америци

Предсенички избори у Америци одржани су 3. новембра. Америка је бирала између Доналда Трампа, кандидата Републиканске странке и Џо Бајдена кандидата Демократске странке. Највише гласова однео је Бајден, те је постао нови председник Америке.

Фото: П.Милошевић

Отказане Олимпијске игре у Токију

Највећи спортски догађај требало је да се одржи лета 2020. године. Организатори су дуго одлагали отказивање и надали се да би ситуација са вирусом могла да се поправи, али је услед свих неповољних околности догађај отказан. Сви љубитељи спорта на свету очекују нову олимпијаду заказану за период од 23. јула до 8. аугуста 2021. године.

Прочитајте још: ДАРИЈА, ИВАНА, ВЕРИЦА... Оне су жене којима се "клања" Србија!

Пре корона вируса Олимпијске игре отказане су само три пута. Једном током Првог светског рата (1916) и два пута током Другог светског рата(1940. и 1944).

Дисквалификација Новака Ђоковића

Први рекет света дисквалификован је са УС Опена када је лоптицом ненамерно ударио линијског судију. Ударио је лоптицу иза леђа, а она је потром ударила судију у грло, након чега је Новак дисквалификован. Ово је можда и преседан у светском тенису, да светски број један буде избачен на овај начин. Дуго након догађаја постављало се питање да ли је одлука била исправна.

Новак је упутио искрено извињење судији коју је ударио и захвалио се навијачима на подршци.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.