Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Конфучије је сматрао да у ЖИВОТУ ТРЕБА ИЗБЕГАВАТИ ТРИ ТИПА ЉУДИ, а савети су злата вредни за жене: Овако је говорио чувени кинески филозоф

Мудри савети великог мислиоца који ће вам бити од користи

1687941999_konff.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Конфучије је био кинески фиозоф и социјални реформатор. Његова филозофија наглашава лични морал, исправност друштвених односа, правду и искреност. Његове мудрости су се вековима преносиле са генерације на генерацију, а и данас у савременом друштву његове идеале прате они којима су његова дела инспирација.  

Избор људи са којима ћете да делите живот није лаган задатак. Морате да будете фокусирани на ту одлуку како не бисте уништили свој живот, али и живот других. Жене често бирају мушкарце који изгледају супериорно и моћно, што није увек исправан избор. Изглед често уме да превари, као и први утисак, зато је обазривост увек на првом месту. Битно је одабрати оне који одговарају вашим унутрашњим потребама и вредностима.

Конфучије је говорио о људима које би требало избегавати, што је, како је сматрао, корисна информација за жене.

Први тип 

Ово су особе које желе да пребаце кривицу на друге и да владају туђим животом. Постоји изрека да је незадовољна особа склона да криви друге за свој неуспех, зато не бирајте некога ко није задовољан. Између неоствареног потенцијала и глупог огорчења постоји велика разлика. Морате да научите да препознате ту разлику и да никада не дозволите да вам таква особа уништи снове и све лепо што имате у себи. 

Други тип

Овакве особе постављају високе захтеве другима, али не постављају исте захтеве себи. Ако мушкарац није задовољан вашим образовањем, изгледом или телесном тежином, није добар избор. Уколико му је стало, прихватиће све ваше врлине и мане. На крају крајева, може да вам обезбеди школовање на престижном универзитету, плати козметички салон и предложи да пређете на здравију исхрану, али на то пристаните само уколико ви то исто желите, а не само због њега.

Трећи тип

Ове особе дају празна обећања. Не наседајте на празне речи, већ тражите дела. Жене често жуде за обећањима јер желе да верују у добро, више него у лоше. Међутим, живети у илузији је привремено задовољство, зато погледајте суштину ситуације. Ако партнер пуно прича, али мало делује, вероватно се ваш живот са њим неће битно променити. 

Комуницирајте са што већим бројем људи, али водите рачуна коме ћете да се отворите, а на крају и дате своје срце. Нека ови савети буду ваша водиља, не само за одабир партнера, већ и за одабир људи који треба да буду у вашем окружењу. Заборавите на све лоше што вам се десило, као и на људе који су уништили неку вашу наду и веру у лепо. Конфучије је рекао: “Будите љубазни и поштујте све људе, чак и оне који су непристојни према вама - не зато што они то заслужују, већ зато што ви заслужујете да будете особа вредна таквог понашања.”

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas