Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ако пролазите кроз тежак период, прочитајте ДЕВЕТ ЛЕКЦИЈА КОНФУЧИЈА: Велики кинески филозоф савршено је знао шта је суштина живота

Мисли и савети великог кинеског мислиоца који ће вам помоћи да савладате животне потешкоће

1684143044_shutterstock_792199468.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Сам Конфучије се чврсто држао оног важног правила: "Не чини другима оно што себи не желиш". Конфучије је имао невероватну мудрост о томе како живети срец́ним и испуњеним животом.

Ево неких од његових најпознатијих животних лекција:

1. Све добро долази са ценом

Лако је мрзети, а тешко волети. Толико ствари у животу је уређено. До добрих ствари је тешко доц́и, али до лоших ствари је много лакше.

Будите отворени за позитивне идеје, јер ц́ете тако моц́и да размишљате о решавању проблема. Будите стрпљиви док чекате да се догоде добре ствари или када покушавате да постигнете циљ.

2. Одабир пријатеља је важан.

„Никад се не дружи са особом која није боља од тебе.”

Људи којима се окружујете утичу на развој ваше личности. Знате за ону изреку која каже: "Оно што сада гледате и читате, оно са ким се сада дружите, је то што ћете ви бити за 5 година." Водите рачуна кога пуштате у свој живот.

3. Наставите и не одустајте

"Није важно колико споро идете све док се не зауставите."

Ако сте уморни, научите да се одморите и не заустављајте се на пола пута. Ваша упорност је потребна да бисте постигли своје циљеве.

4. Оставите прошлост у прошлости

"Нема ништа лоше у томе да направите грешку ако је се не сећате."

Свима нам је у неком тренутку учињена неправда, али ако наставимо да се држимо прошлости, нец́емо моц́и да ценимо добре ствари које долазе у наше животе.

Не чините штету другима и пронађите начине да се излечите на здрав начин.

5. Дај све или ништа

"Шта год да радите, радите то свим својим срцем."

Ако радите нешто насумично без вец́ег интересовања, можете једноставно оставити то и отиц́и на спавање. Дајте све од себе у послу, везама и хобијима. Приступ "кога брига" није баш привлачан и не користи вам ни на који начин.

6. Контролишите свој темперамент

"Када се појави бес, размислите о последицама."

Често у журби говоримо или радимо ствари због којих касније пожалимо. Када сте љути на нешто или некога, размислите о последицама. У свакој расправи постоји пауза, а ако сте довољно паметни, можете то претворити у своју корист. Не дозволите да бес поквари све.

7. Направите измене

"Када постане очигледно да се циљ не може постиц́и, не прилагођавајте циљеве, прилагодите акције."

Ако не можете да пронађете решење за проблем, покушајте са другим методама. Не покушавајте да промените ствари због своје удобности. Промените свој приступ.

8. Сви можемо да учимо једни од других

"Ако идем са двоје људи, сваки ц́е ми бити учитељ. Угледац́у се на добре особине једног и исправљати у себи недостатке другог."

Од сваког кога сретнете у свом животу научиц́ете лекцију. Искуство човека, његове патње и достигнуц́а је прилика да научи нешто за себе.

9. Будите спремни

"Животна очекивања зависе од ваше марљивости. Механичар који жели да усаврши свој посао мора прво да наоштри своје алате."

Морате се припремити пре него што кренете ка свом циљу. Припремите се на најбољи могуц́и начин и будите спремни на изненађења која вам живот може приредити. Ако сте спремни, боље ц́ете моц́и да се носите са сваком ситуацијом која се појави.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas