Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЛИСТА НАЈРЕЂИХ ДАТУМА РОЂЕЊА: Погледајте на које дане у години на свет долази најмање беба

Десет датума на које се рађа најмање деце

1706007096_1705076634_Foto-Shutterstock-datumi-rodjenja-65af9a38d0d48.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Рођени сте 29. фебруара? Честитамо, имате најређи рођендан на свету. Или барем тако тврде истраживачи који стоје иза Wорлд оф Статистицс, који на друштвене мреже доноси занимљиве математичке пресеке из свакодневног живота.

Славити рођендан 29. фебруара је права реткост. Ово није изненађујуц́е када се овај датум појављује у нашим календарима – сваке преступне године, односно сваке четири године.

Са овом оценом се слаже и Wорлд оф Статистицс, који је објавио листу најчешц́их рођендана у свету, а управо 29. фебруара дошао је на последње место.

На листи најређих рођендана на свету често се налазе државни празници. Католички Божиц́ или 25. децембар је други најређи датум рођења на свету, а следи 1. јануар, односно Нова година.

Ови датуми се у добром делу западног света сматрају нерадним данима – тада у болници раде само дежурни лекари и само деца се рађају природним путем. Уколико лекар треба да закаже царски рез унапред, урадиц́е то пре или после божиц́них празника.

Иако је крај новембра и децембра популарно време за зачеће, у овом периоду уопштено се рађа мањи број деце, о чему говори и ова студија. Насупрот томе, септембар је месец у којем се рађа највећи број деце.

Да ли сте међу онима који имају најређи рођендан на свету? У наставку откријте 10 датума у ​​години када се рађа најмањи број беба.

10 најређих рођендана на свету према подацима организације Wорлд оф статистицс:

29. фебруар
25. децембар
1. јануар
24. децембар
4. јул
2. јануар
26. децембар
27. новембар
23. новембар
25. новембар

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas