Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ДАН КАДА СТЕ РОЂЕНИ ОДРЕЂУЈЕ ВАШ КАРАКТЕР И СУДБИНУ: Ове људе чека благостање и срећа

Према веровању и дисциплини која се бави звездама, али и оном који се кроз усмено предање преносило с колена на колено на нашим просторима, дан у недељи у коме смо рођени може донекле да одреди нашу судбину у карактер.

1697372486_shutterstock_1620729319.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Понедељак

Понедељак је први дан у недељи. По народном веровању, каже се да ће дете које се роди у понедељак имати дуг и успешан живот.

Понедељком астролошки влада Месец, а како је Месец променљив, сматра се да су такви и људи рођени овог дана. Лако мењају расположења и нестални су у готово свим релацијама. Важно је да у животу имају чврсте темеље као што су породица, пријатељи и партнер. Из њих они црпе снагу.

Уторак

Други дан у недељи сматра се, према предању, најнесрећнијим даном, па и људи рођени тада неће имати лак живот. У уторак, каже предање, чак „и вукови чувају крзно“.

Овај дан је добио име по планети Марс, која је у рсимској митологији бог рата. То људима рођеним на овај дан доноси велику снагу, борбени дух и упорност да остваре своје циљеве, али и ратоборност и свадљивост. Рођени овог дана су по природи нервозни и свадљиви.

Среда

Посебно многоструко значење има среда. Ово је, према традиционалном веровању, дан када би требало отпочињати послове и кретати на пут. Верује се да ће бебе рођене овог дана бити напредне и здраве. Дете које прохода у среду биће срећно и богато.

У неким крајевима Србије, овај дан се замишља као светица, па се може чути да је дошла “Света Среда” која је нарочито наклоњена болесницима и онима који пате.

Астролошки, среда је име добила по Меркуру, који је био римски бог трговине, путовања и науке. Према томе, особе рођене на овај дан красе интелигенција и елоквенција и имају велики утицај на друге људе. Ипак, наследили су и одређени немир и знатижељу, због чега су им потребни стални изазови да би функционисали.

Четвртак

За четвртак се каже да је срећан дан. У народу постоји ова изрека: „Сви су дани добри, а четвртак понајбољи.“ Веома је добро, каже веровање, да се дете роди на овако срећан дан, јер ће онда оно и у животу бити срећно и успешно.

То се све поклапа и са симболиком Јупитера, који влада четвртком. Он је симбол експанзије, оптимизма и доброг хумора који краси људе рођене у четвртак.

Они имају снажно изражену потребу за слободом и независношћу, па се ретко задржавају дуго на једном месту. Ако је четвртак ваш дан рођења, значи да сте прави срећник.

Петак

Према народном веровању, петак није нарочито срећан дан, али се верује да су деца која се роде тада изразито лепа, али неће имати много среће у животу.

С друге стране, пети дан у седмици се сматра тешким за било какве почетке па постоји и изрека: „Петак је рђав почетак“, која се односи на то да тог дана ништа ново не би требало започињати.

Петак је, по звездама, дан планете Венере, симбола лепоте, љубави и пријатности. Људи рођени на овај дан су под утицајем Венере и зато су сензибилни и уметнички типови, а и одликују их лепе црте лица.

Субота

Субота је, према старом веровању, дан посвећен мртвима. Тада се излази на гробље, праве даће и пале свеће. На овај дан човек треба да буде опрезан да му се не деси какво зло.

Веровање каже да ће дете рођено у суботу бити необично, али управо зато и имуно на „зла бића“. Биће то маштовити и интересантни људи.

У Поморављу се дете рођено у суботу назива „суботан“, а у другим крајевима Србије „суботњак“. Таквом детету „нико не може да нашкоди“,  јер га штити дан рођења. У многим веровањима се помиња да управо деца рођена у суботу имају способност да открију закопана блага и постану богати и успешни људи.

Астролошки, субота је дан Сатурна, који је у римској митологији бог пољопривреде и жетве, највећи учитељ међу планетама, син мајке Земље.

Људима рођеним на овај дан Сатурн доноси особине попут практичности, рационалности и зрелости. Они су већ у млађој доби зрелији од својих вршњака и воле да планирају.

Склони су учењу и раду на себи, а планета која влада њиховим даном рођења подржава их да кроз разне ситуације да извуку најбоље из себе.

Недеља

Недељу су наши преци замишљали као женско биће – Свету недељу. Верује се да ће човек рођен у недељу бити изузетно срећан и живеће “господски”. За срећног човека се каже у народу: „Мајка га родила у белу недељу.“

Овај дан је астролошки под утицајем планете Сунца, а према древним начелима сматра се првим даном недеље.

И према народном веровању, а и према астрологији, недеља је врло срећан дан за рођење детета. Људи рођени у недељу су харизматични, ведри и оптимистични.

Они су у вечитој потрази за нечим другачијим и не покоравају се нормама. Упркос томе су стабилни, а најчешће их прати срећа у животу.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas