Oglas
· · Komentari: 0

LISTA NAJREĐIH DATUMA ROĐENJA: Pogledajte na koje dane u godini na svet dolazi najmanje beba

Deset datuma na koje se rađa najmanje dece

1706007096_1705076634_Foto-Shutterstock-datumi-rodjenja-65af9a38d0d48.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Rođeni ste 29. februara? Čestitamo, imate najređi rođendan na svetu. Ili barem tako tvrde istraživači koji stoje iza World of Statistics, koji na društvene mreže donosi zanimljive matematičke preseke iz svakodnevnog života.

Slaviti rođendan 29. februara je prava retkost. Ovo nije iznenađujuće kada se ovaj datum pojavljuje u našim kalendarima – svake prestupne godine, odnosno svake četiri godine.

Sa ovom ocenom se slaže i World of Statistics, koji je objavio listu najčešćih rođendana u svetu, a upravo 29. februara došao je na poslednje mesto.

Na listi najređih rođendana na svetu često se nalaze državni praznici. Katolički Božić ili 25. decembar je drugi najređi datum rođenja na svetu, a sledi 1. januar, odnosno Nova godina.

Ovi datumi se u dobrom delu zapadnog sveta smatraju neradnim danima – tada u bolnici rade samo dežurni lekari i samo deca se rađaju prirodnim putem. Ukoliko lekar treba da zakaže carski rez unapred, uradiće to pre ili posle božićnih praznika.

Iako je kraj novembra i decembra popularno vreme za začeće, u ovom periodu uopšteno se rađa manji broj dece, o čemu govori i ova studija. Nasuprot tome, septembar je mesec u kojem se rađa najveći broj dece.

Da li ste među onima koji imaju najređi rođendan na svetu? U nastavku otkrijte 10 datuma u ​​godini kada se rađa najmanji broj beba.

10 najređih rođendana na svetu prema podacima organizacije World of statistics:

29. februar
25. decembar
1. januar
24. decembar
4. jul
2. januar
26. decembar
27. novembar
23. novembar
25. novembar

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas