Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

МИС ХОЛАНДИЈЕ је до почетка године била МУШКАРАЦ : Рики ће се у децембру борити за круну најлепше жене универзума (ФОТО)

Рики Валери Коле из Холандије проглашена је за најлепшу жену упркос томе што се декларише као трансродна особа

1688979335_profimedia-0787985538-mis-Holandija.jpg
Пхото: Профимедиа
Oglas

Први пут у историји избора за Мис, у Холандији је трансродна жена однела титулу најлепше жене.

Рики Валери Коле има 22 године, и сада је спремна да се бори за круну Мис Универзума.

Приликом избора Рики је носила ватреноцрвену хаљину, а као и све мисице - емоције су је савладале па се током проглашења победнице, расплакала.

Одмах након проглашења, Рики је на Твитеру објавила "Успела сам, победила сам".

Такмичење за Мис Универзума 2023. године биће одржано у Ел Салвадору у децембру ове године, и том приликом ћемо видети Рики на сцени.

Занимљив је податак да се од 2012. године трансродне особе могу такмичити на избору лепоте.

Ранијих година, систем избора лепоте био је у власништву Доналда Трампа, а сада је организацију купила тајландска пословна жена и адвокат Ана Јакрајутатип, које је и сама трансродна особа.

Ево како је Рики Валери Коле причала о својој транзицији и операцији пола:

"Рођен сам као мали Рик. Али мали Рик је желео да постане јака Рики. Прелазак са мушкарца на жену постао је нешто у чему сам се осећала код куће, ака трансродна жена. Овај пут је кренуо од моје 8. године, било је ту много успона и падова. Нарочито када сам заиста изашла као жена и променила име у Рики са 11 година. Од малтретирања преко изгледа до трчања куц́и и плача није било лако и често сам помислила "Зашто ја? зашто ми се то дешава?“

Али моја вољена породица и пријатељи су ми увек много помагали.

''Прво сам добила инхибиторе пубертета са 12 година, а затим женске хормоне са 16 година. Коначно, знала сам шта желим када је дошло време за операцију пола. Нешто што би мене лично учинило 100% женом. Иако знам да је ово за свакога другачије, али за мене је то значило заокружити све. После двогодишње листе чекања, многих застоја, средином децембра 2022. позвали су ме из болнице: "Добро јутро госпођо, имамо термин за вас."

''У себи сам одмах осетила мир, помислила сам - коначно се мој сан остварује, а некад је изгледао веома далеко. Изненада је потврђен датум операције...🙏🏼 Желим да вас обавестим да је јучерашња операција прошла добро. Од овог тренутка почиње потпуно ново путовање, јер сам и даље трансродна жена, и то се нец́е променити. Радујем се будуц́ности и свему што долази, како ц́е срец́а доц́и до мене и како ц́е ме воелти ближњи. Хвала вам на свим лепим и топлим речима до сада.

Сада ц́у добро поднети опоравак и вратити се као још јача жена него што сам до сада била. И запамтите: где има воље, има и начина. Чак и ако ствари понекад изгледају недостижне или веома далеко. Истрајте и усудите се да бирате сами, само ви можете постићи да постанете оно што желите", написала је Рики онај дан када је оперисана, а то је било у јануару ове године.

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas