Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ДА ЛИ ВАС ЗАИСТА ВОЛИ ИЛИ МАНИПУЛИШЕ ВАМА? 6 ствари откривају праве намере особе којој сте поклонили срце

Према стручњацима ових 6 ствари показују да ли вас партнер заиста воли или само манипулише вама.

1715518690_shutterstock_2112812204.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

О љубави константно учимо. Једина ствар коју нам љубав доноси је нада. Надамо се да нас родитељи воле, надамо се да наши пријатељи виде добро у нама, и надамо се да ћемо пронаћи трајну љубав са партнером који нас подржава и оснажује. Звучи лако, а ипак многи од нас заузврат добијају само лош третман. Зашто је тако? Како да знамо да разликујете праву љубав од токсичне? Стручњаци нам дају одговор на ово питање и указују на 6 ствари које то разјашњавају.

Здрава љубав је јасна, а манипулација је збуњујућа


Ако желите једну јасну смерницу о томе да ли сте у здравој вези или не, поставите једно питање; да ли је овај однос јасан или збуњујући? Што је веза више збуњујућа, што више морате да погађате где се налазите, љубав је нездравија и мање су шансе за опстанак.

У здравим везама ништа се не задржава. Све је на столу, а партнери се осећају добро у својој динамици. Ове везе су пуне љубави јер за то има места. Када сте изманипулисани, нема места за љубав јер је она замењена хаосом. Где год постоји стална конфузија, не може бити решења, а самим тим ни љубави.

Здрава љубав се не слаже, а манипулација оптужује


Постоји изрека да се сви парови свађају. Здрави парови су у стању да се не слажу и наставе даље. Када је љубав здрава, ни један партнер не схвата супротно мишљење као напад. Различити људи имају различита мишљења. Здрава љубав то разуме и подстиче. Такви људи прихватају и очекују да се њихов партнер разликује од њих.

Манипулација је заснована на динамици аутопута, где се разлика у мишљењу сматра увредљивом и омаловажавањем. Несугласице ескалирају у велике свађе или тешке прећутне третмане, све док пасивнији партнер не поклекне, или се извини због свог става како би одговарао манипулатору.

Здрава љубав је искрена, а манипулација је лицемерна


Када је љубав здрава, обоје имају интегритет да буду искрени једни према другима, чак и када то боли. Присутна је емпатија тамо где се јавља активно слушање, одбрана је пала, а повратне информације се могу примити и дати са нивоом поштовања и разумевања. Ова врста љубави инспирише обоје да желе да промене одређене ствари на себи како би њихова љубав остала здрава.

Манипулација функционише око правила која један партнер строго поставља другом, али манипулатор уопште не живи по истим правилима која примењује. Кад год се манипулатор суочи са овим лицемерјем, они одмах постају дефанзивни, одбијају и пројектују све проблеме, на кружни начин, назад на другу особу.

Здрава љубав оснажује. Сваки партнер је поносан на другог, а сваки то признаје вербално и емоционално. Ова врста љубави је комуникативна, подржава и негује. Свака особа подстиче другу да живи своје снове и да устане и настави даље када дође до било каквог личног неуспеха. Сваки партнер жели најбоље и највише животно искуство за другог.

Манипулатори нити уживају нити славе независност свог партнера, и изгледа да уживају у неуспеху свог партнера, са реченицом „ Рекао сам ти.” Манипулатори се плаше независности свог партнера, па намерно ускраћују емоционалну подршку. Динамика ових односа је емоционално насилна. Манипулатори успевају у томе да задрже свог партнера, тако да њихов партнер не постане довољно самоуверен да оде и пронађе нешто боље.

Сенса 

Бонус видео

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas