Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
животњско царство

МИТОВИ о животињама: Мрави нису ВРЕДНИ, краве су ИНТЕЛИГЕНТЕ

Животињско царство пуно је прича, а свако створење има понеки мит који га прати

1650022511_portrait-3071004_1280.jpg
Пхото:Пиxабаy
Oglas

Тако, рецимо, претпостављамо да су сове мудре а делфини срећне животиње које уживају да забављају људе. Сви ови стереотипи потичу из древних култура, дечјих прича или цртаних филмова, али многи од њих немају утемељење у истини. Разоткрићемо вам неке од њих. Да ли сте спремни за изненађења?

Већина крокодила је безопасна

Пхото:Пиxабаy

Колико год чудно звучало, већина врста крокодила више воли да се држи подаље од људи уместо да се суочи са њима. Врсте познате по томе да "хватају" људе су нилски крокодил и онај из слане воде, па их треба избегавати по сваку цену. Могу се наћи у подсахарској Африци, југоисточној Азији, Аустралији, Новој Гвинеји и Соломоновим острвима.

Мрави нису вредни

Слика вредног мрава задржала се вековима због бајки и кратких прича које слушамо од детињства. Али ово веровање требало би да се преиспита, јер нису сви мрави вредни. Тако бар тврде истраживач који су приметили висок ниво неактивности код неких мрава - готово половину посматраног времена нису били вредни.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Место где се КУПАЈУ ВИЛЕ И ВЕЧНО ВЕЗУЈУ ЗАЉУБЉЕНЕ: На овом месту ствара се један од НАЈВЕЋИХ ВОДОПАДА у Србији

Свиње су чисте

Мада имају репутацију прљавих животиња, свиње спадају међу најчистије на фарми. Ваљање у блату им даје прљав изглед, али оне то раде јер не могу да се зноје, а блато им помаже да се охладе. Такође, никада не обављају малу или велику нужду у близини места за спавање или јело.

Пауци су мирољубиви

Пхото:Пиxабаy

Према мишљењу стручњака, заиста морате да се потрудите да би вас паук ујео, јер он не жели да вас угризе. Генерално, то су мирна створења и гризу само када су изненађени или узнемирени. Пауци једу инсекте, а већина њих не може да пробије људско месо.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Да ли сте чули за ТУНЕЛ ЉУБАВИ? Ово магично место парови обожавају, а налази се БЛИЗУ НАШЕ ЗЕМЉЕ! (ФОТО/ВИДЕО)

Делфини су опасни

Пливање са делфинима често делује као добра идеја, а осмеси на њиховим лицима и љупке интеракције са људима наводе на искушење да доживите то искуство. Међутим, њихово насмејано лице је заправо анатомска аномалија. Реч је о дивљим животињама које могу бити веома агресивне према људима, другим делфинима, па чак знају и себе да повреде.

Слонови су тркачи

Пхото:Пиxабаy​

Слонови су прилично добри тркачи, с обзиром на њихову огромну тежину и величину. Иако су тешки од 4000 до 6000 кг, могу у просеку да трче брзином од 24 км на сат, што је веома значајно за ова џиновска створења. Истраживачи су потврдили да слонови користе биомеханичку технику да би то урадили, јер увек морају да држе једну ногу на земљи како би уравнотежили тело.

Краве су интелигентне

Када је у питању интелигенција, ретко ко мисли да су краве паметне. Међутим, истраживачи су дошли до закључка да оне поседују напредне когнитивне способности и емоционални капацитет. Развијају пријатељства, оплакују губитке и раздвојеност, међусобно показују љубав...

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas