Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Моћни људи поседују ових СЕДАМ ОСОБИНА: Њих ретко шта може избацити из колосека

Да ли се препознајете?

1689777967_shutterstock_1481653265.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

У сваком друштву постоје појединци који зраче посебном харизмом и ауторитетом, привлачећи пажњу и поштовање других. Они су ти који преузимају иницијативу, доносе важне одлуке и често остварују велике успехе. Ови појединци често се описују као моћни, али шта тачно чини некога моћним?

1. Јака воља

Сви знају некога ко се не може убедити или некога ко нец́е дозволити да никоме и било чему стане на пут њиховој срец́и. И док се вец́ина људи жали да има превише препрека на путу остваривања њихових жеља и да то истискује превише рада и труда, моц́ни се фокусирају и планирају. Они прво психички добијају сваку битку, припремају се за жртве које ц́е морати да поднесу и ментално стварају услове за победу.

Сваки решен проблем за њих је велика победа, која им јача вољу и мотивацију.Они виде проблеме и препреке као нешто што ц́е одмах решити на овај или онај начин и кренути даље. нема проблема за који нема решења. А свака препрека је део животног пута кроз који су спремни да прођу како би остварили оно што су зацртали, пише портал Хакер Ноон.

2. Не одустају

Људи су склони да се свесно одлучују да одустану од нечега када се нађу у тешкој ситуацији. Овај став се лако може пренети на све сфере живота и док људи одлучују да нешто не могу, други око њих су одавно изабрали свој пут и свесно се приближавају свом циљу.

Моц́ни људи су свесни да се у животу могу десити свакакве тешке ситуације и да ц́е расти и напредовати само ако решавају проблеме, а не беже од њих. Сваки решен проблем повец́ава њихово самопоуздање, даје им нове информације и вештине и они постају јачи. Поставља се питање: Како ц́е човек напредовати и развијати се ако нема изазова које треба решавати?

3. Живе по свом кодексу

Без обзира шта се дешава у њиховим животима, њих је тешко избацити из ситуације. Имају своје вредности, циљеве и амбиције које се заснивају на чврстим ставовима, истим онима који не дозвољавају да буду под утицајем других људи.

Они знају да ако неко падне и не може сам да устане, тој особи је потребна помоц́. Верују да ако је човек способан да помогне, то треба да уради. Они не следе друге људе и њихове вредности, они стварају своје и рођени су да воде друге.

4. Они су фокусирани

У свакодневном животу увек постоји низ ситних сметњи са којима се људи непрестано боре. У овом брзом добу, милион и једна обавеза, малих или великих, свакодневне су ствари са којима се сви људи изнова боре. Проблем је у томе што вец́ини људи ове свакодневне 'сметања' одузимају превише времена и енергије, па губе фокус на важне ствари.

Планови не иду по плану, цеви као да иду све даље и даље, све теже их је остварити... Али то је проблем који се лако може решити врац́ањем фокуса на основно. Они никада не губе фокус на крајњем циљу. Свака радња, активност и одлука су у служби постизања крајњег циља, а те мале дневне сметње се увек узимају у обзир и одмах се решавају. Одлагање ствара све вец́и ментални неред, црпи превише енергије и унапред ствара негативне конотације које блокирају људе да остваре своје циљеве.

5. Није их брига шта други мисле

Њих није брига шта други мисле. Они раде оно што мисле да је исправно и посвец́ују се томе у потпуности. Уместо да брину о подршци других, они се фокусирају на постизање својих циљева. Да ли неко ове циљеве, или методе којима се они остварују, сматра оправданим или неоправданим, за њих је потпуно небитно. Не замарају се ничим, осим остварењем задатог циља.

Моц́ни људи су свесни да ц́е друштво увек другачије судити и да се њихово самопоуздање и снага могу схватити као уображени и самозадовољни, али то не значи да ни на тренутак нец́е одступити од онога што раде или од својих циљева.

6. Они су оптимисти

Ко не воли оптимистичне и веселе људе? Чињеница је да је тешко не волети некога ко увек види позитивну страну ствари. То су људи који су глас разума без обзира на животне околности и који не дозвољавају да им карте које добију у животу диктирају срец́у и судбину. Много пута снажни и фокусирани људи не виде исто што и други људи.

Они не препуштају своју судбину другима и не дозвољавају да им неко други диктира како ц́е живети, вец́ кад год могу, узимају ситуације у своје руке, па чак и воде друге људе и утичу на жељене резултате. Не замарају се околностима на које не могу да утичу, а утичу на све на шта могу да утичу.

7. Не губе време

Сваког дана људи имају много обавеза које желимо да урадимо и задатака које треба да обавимо. Али понекад се деси да због недостатка времена, болести или нечег другог људи не стигну да ураде све што су наумили. То је нормално и свима се дешава. Али, неуспех не треба правдати, вец́ сматрати делом пута ка успеху, који је као препрека на путу који треба прец́и.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas