Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
психологија

Ситуације на које ментално јаки људи не троше енергију

Ментално јаки људи се не труде да удовоље свима, као ни да постигну све.

1622373668_Depositphotos_6315892_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Психотерапеут и тренер за ментално здравље Еми Морин сматра да они имају заједничке карактеристике. Под тим мисли на начин на који троше и где улажу своју енергију:

"Енергија им је усмерена на циљ и не троше је, као ни време, на ствари које нису важне или на које немају никакав утицај", објашњава Еми.

Прочитајте још: Да ли знате на које активности у животу трошимо највише времена? Резултати су ЗАПАЊУЈУЋИ

Она је нагласила да је битно освестити оно што не радимо добро: "Што сте свеснији својих нездравих навика, имате веће шансе да из превазиђете", објашњава психотерапеут.

Не анилизирају ситуације

Преузимају одговорност
Психички јаки људи предузимају одговорност за своја дела и не "упадају" у зачарни круг самокривице. Када им се догоде да погреше или да се нађу у одређеним ситуацијама у којим не желе да буду, труде се да науче из тог примера и наставе даље.

Свесни су да ризици које предузимају и избори који направе, неће увек бити савршени, али имају вере у исход. Ментално јако особу нећете остати затечени у бескрајном анализирању поступака, како сопствених, тако и људи око ње.

Јаке људе баш и не занима шта други мисле.

Брига о мишљењу других људи и страх од њихове осуде може да утиче на сваки аспект вашег живота. Од начина на који се облачите до начина на који васпитавате сопствену децу.

Прочитајте још: Шта је „прокрастинација спавања“? Сигурно сте је имали бар једном

Због оваквог става можете да избегавате преузимање ризика, као и да суделујете у стварима у у којима постоји могућност да будете критиковани или одбијени, попут аплицирања за нов посао или разговора са неким ко вас је повредио.

Ментално јаки људи не замарају тиме да друге учине срећнима. Они су фокусирани на своје циљеве и труде се да до њих дођу. Остало их не занима.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas