Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ментално СТАБИЛНИ људи никада не раде ове ствари: Уколико желите да ојачате послушајте следеће савете

Послушајте савете стручњака

1698483205_Foto-Shutterstock-mentalna-snaga.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Емоције креирају мисли из кога произилази наше понашање. Ауторка књиге "13 ствари које ментално јаки људи не раде" Ејми Морин управо кроз те аспекте приступа теми менталне снаге. 

Ејми Морин сматра да се снага карактера не огледа само у оним стварима које радите, већ и у оним стварима које изаберете да НЕ радите. Откријте које су то ствари које ментално јаки људи НЕ раде, каже ауторка!

1. Они се НЕ жртвују

Ејми Морин верује да вас „препуштање самовиктимизацији спречава да живите живот у потпуности“. Овај став само троши ваше време и енергију. Оптерећени сте негативним емоцијама, на крају уништавате односе и повређујете и оне око себе и себе.

Шта можете учинити поводом тога? Аутор вас учи да самосажаљење замените пуно захвалности. Запамтите оне мале ствари које вас чине срећним сваки дан. Има их више него што мислите.

2. НЕ одустају од моћи коју имају

Када људи наиђу на одређене границе, било физичке или емоционалне, имају тенденцију да забораве колико су јаки. На супротном полу, ментално јаки људи НЕ заборављају ствари за које су способни. Они прате своје циљеве и боре се да стигну до врха, без обзира на препреке на које наиђу на путу. У том смислу, Ејми Морин даје пример чувене Опре Винфри, која је „одлучила да изабере како ће се дефинисати у животу, не одричући се моћи“.

3. Они се НЕ плаше промена

Према речима аутора, ментално јаки људи не беже од промена, већ их прихватају раширених руку. Колико год промена била страшна, она вам помаже да се развијете. У супротном, останите на месту.

4. НЕ фокусирају се на ствари које не могу да промене

„Потреба за контролом је на неки начин одговор на анксиозност. Уместо да покушавате да се фокусирате на управљање анксиозношћу, покушавате да контролишете околину“, каже Морин. У том смислу, ауторка вас подстиче да се фокусирате на своје могућности, на добре ствари које се дешавају око вас, на људе који су вам заиста важни.

5. НЕ покушавају да се свима допадну

Ментално јаки људи не брину о мишљењу оних око себе. Не покушавајте да удовољите свима све време. Они знају да овакав став води само до неуспеха, губљења времена и анксиозности.

6. НЕ плаше се прорачунатих ризика

Генерално, људи се плаше ризика: од финансијских ризика, до промена у каријери или нове везе. Али овај страх може бити узрокован и недостатком знања о некој области. Ментално јаки људи су господари истраживања нових области. Знају како да поставе права питања и управљају ситуацијом. Они напуштају своју зону удобности и спремни су да делују.

7. НЕ остају заглављени у прошлости

Ментално јаки људи знају да је прошлост прошлост. Они живе у садашњости и свесни су да не могу да промене нешто што се већ догодило. Они се фокусирају на садашњост и како могу да се развијају.

8. НЕ понављау исте грешке

Јаки људи анализирају своје грешке и уче из њих. Направите план за будућност и поступите у складу са тим.

9. НЕ плаше се када виде друге људе који успевају

Успех других није претња вашем успеху. Јаки људи то већ знају, па се не обесхрабрују када други успеју, чак их подржавају колико могу.

10. НЕ одустају

Живот је пун изненађења, а успех уопште није загарантован. Снага карактера се види у случају оних људи који не одустају при првој грешци/првом неуспеху. Они су упорни људи, који се не плаше да покушају поново. У том смислу, Ејми Морин као пример наводи др Сеуса: његову књигу су издавачи одбили више од 20 пута. Данас ужива светски успех.

11. НЕ плаше се усамљености

Усамљеност није лоша ствар. Ово вам може помоћи да боље упознате себе, развијете одређене вештине и чак постанете креативнија особа.

12. Немају никаква очекивања од других људи

Свет око вас не дугује ништа. Све зависи само од вас, ви сте одговорни за своје благостање. Размишљајући на овај начин, избегавате нежељене тензије и сукобе.

13. НЕ очекују да се све догоди одмах

Јаки људи не очекују чуда и тренутне резултате. Они знају да успех укључује рад, посвећеност, грешке и цео процес учења.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas