Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРАВОСЛАВЉЕ

На данашњи дан ОБАВЕЗНО изговорите ову молитву: Прослављамо СВЕТЕ МУЧЕНИКЕ ФИЛИМОНА, АПФИЈА и АРХИПА

У време једног празника посвећеног богињи Артемиди, сви верници у Колосају су по обичају били окупљени у Филимоновој кући.

1607153691_Depositphotos_37811239_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Српска православна црква данас обележава свете апостоле Филимона, Апфија и Архипа.

Архип је био један од "седамдесеторице". Апостол Павле помињао га је у посланици Колошанима и Филимону, називајући га својим другаром у војевању.

У њихово време, средиште хришћанства је било у Филимоновој кући у граду Колосају, где су се хришћани окупљали и молили, а Филимонов дом је апостол Павле назвао његовом "домашњом црквом", у којој је служила Филимонова жена, Апфија.

Прочитајте још: Истраживање показало који ЈЕЗИК изазива да срце брже закуца

У време једног празника посвећен богињи Артемиди, сво верници у Колосају су по обичају били окупљени у Филимоновој кући.

Када се сазнало за тај скуп, похватали су све хришћане, Филимона, Архипа и Апфију, као вође, најпре су ишибали, а после су их закопали до појаса у земљу и почели да туку камењем. И тако су убили Филимона и Апфију, а Архипа су једва живог извадили из рупе, и оставили га да се забавља са децом, која нису нимало била милосрдња према њему.

Прочитајте још: Које су најбоље године живота? Ове ТРИ су НАЈВАЖНИЈЕ!

Фото: СПЦ

Према предању, ову молитву би требало да изговорите јер се према беседи Апостола Петра, он требао молити за опростај свих грехова:

Цицилија вером силна,
вером богата,
Од звезда јој вера лепша,
скупља од злата.
За Господа као за крст
себе прикова,
Младост, радост, брак и почаст,
Христу жртвова.
Ништ’ не може демон љути
да јој украде;
Кад јој само тело оста,
Христу га даде.
И свет сав би она дала
за љубав Христу,
И два света с телом својим
и душу чисту.
Такав пламен вера пали,
пламен љубави.
Цицилија тим пламеном
себе прослави.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas