Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НЕ БАЦАЈТЕ КОРУ ОД ЈАБУКЕ: Можете је употребити за неколико корисних ствари

Погледајте за које намене кора од јабуке може бити корисна

1680777124_shutterstock_2079633295.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Уколико не волите да једете кору јабуке, или припремате колаче па вам је она само вишак, ево како је можете употребити.

Направите желе

Јабуке су пуне анитоксиданата, посебно у кори. У ствари, готово пола витамина Ц једне јабуке се налази у њеној кори. Своју дозу антиоксиданата можете добити за доручак са желеом направљеним од кора или чак чипсом од кора. Све што треба да урадите је да комадиће коре јабуке попрскате с мало воде, шећера и цимета. Поређајте их на плех обложен папиром за печење и пеците у рерни загрејаној на 150°Ц док не постану хрскаве (повремено их окрените).

Очистите посуђе

Алуминијумске посуде коре од јабука лако чисте, јер садрже киселине које растварају нечистоће. Скувајте шаку кора од јабука и оставите да крчкају у посуди коју желите да очистите 20-30 минута. Прљавштина би требало да нестане (да се подигне).

Скувајте чај

Тако ћете најбоље извући много антиоксиданата из кора јабуке, а без шећера. Треба вам шака кора од јабука, 3 до 4 шоље воде, пола кашичице цимета, 1 кашика меда и 1 кашика лимуновог сока. У посуду ставите све састојке осим меда и кувајте 15-так минута. Процедите, додајте мед и имате савршено здрав напитак.

Освежите ваздух

Јабуке и цимет су многим људима најдражи мириси домаћинства. Кувајте коре од јабука, цимет, ђумбир и лимун. Оставите да испарава док се мирис шири кућом, пише Ствар укуса.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas