Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НОВА ПРАВИЛА ГЛАСАЊА НА "ЕВРОВИЗИЈИ": Промене стижу за 5 привилегованих земаља које сваке године иду директно у финале

Ево како ће се гласати у Шведској ове године

1710427861_Ftoo-Profimedia-Shutetrstock-Evrovizija.jpg
Фото: Схуттерсток, Профимедиа
Oglas

Након што је изабрано свих 37 земаља учесница Евросонга, организатори су најавили нове промене у такмичењу.

Свих 37 земаља учесница Евровизије одабрало је ових дана своје представнике који ће их представљати у Шведској, а осим што је сада напокон позната цела листа извођача, еуровисион.тв је објавио и неке новости.

По први пута ће земље из групе ''Биг 5'' (Велика петорка: Француска, Немачка, Италија, Шпанија и Уједињено Краљевство), као и земља домаћин Шведска, наступити у полуфиналним вечерима, што до сада нису радили.

Претходних година нису наступали, већ би се у полуфиналним вечерима пустио само кратки исечак с проба представника тих земаља, а онда би наступили у самом финалу.

Нова промена овим државама, као и домаћину, даје шансу праведнијег такмичења у финалу, обзиром да сада имају прилику и пре финала да наступе на евровизијској позорници'', објаснила је продуценткиња Еуровисион Сонг Цонтеста, Еба Адиелсон.

''Уједно је то добра ствар и за публику и за гледаоце јер могу да видети све тачке које се такмиче ове године пре самог финала'', додала је.

Како наводи еуровисион.тв, у првом полуфиналу ће наступити Немачка, Шведска и Велика Британија, а у другом Француска, Италија и Шпанија.

Осим полуфинала, мењају се одређене ствари и код гласања у финалу које ће бити дуже него иначе. Оно ће се отворити 11. маја и то тик пре него крене прво финално извођење.

Гледаоци ће моћи дати свој глас чим заврши извођење њиховог фаворита. Другачије је то од досадашње праксе када се могло гласати тек након што су све песме изведене.

''Желимо да омогућимо гледаоцима да се укључе одмах од почетка. Ако видите нешто што вам се свиђа, требало би да можете да гласате одмах. Наравно, можете да сачекате и крај и да одлучите", рекла је Адиелсон.

Гласање је другачије и за фанове Евросонга, а који не долазе из држава које се такмиче. Они ће имати готово 24 сата да гласају за своје фаворите.

Како наводе из еуровисион.тв, онлајн гласање ће за њих започети чим заврши друга генерална проба за свако полуфинално и финално вече, што ће бити вече пре. Након тога, могу гласати док не почне емисија уживо.

Адиелсон је објаснила како су тиме хтели да обожаваоцима широм света дају бољу шансу да утичу на крајњи резултат.

''Сада не морају да стављају аларме и буде се усред ноћи да гласају.''

Да подсетимо, Евровизија се ове године одржава од 7. до 11. маја у Малмеу у Шведској. Србију ће представљати Теyа Дора са песмом "Рамонда". Хрватски представник Бејби Лазања са песмом ''Рим Тим Таги Дим'' је тренутно фаворит за победу на кладионицама.

(Дневник.хр)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas