Oglas
· · Komentari: 0

NOVA PRAVILA GLASANJA NA "EVROVIZIJI": Promene stižu za 5 privilegovanih zemalja koje svake godine idu direktno u finale

Evo kako će se glasati u Švedskoj ove godine

1710427861_Ftoo-Profimedia-Shutetrstock-Evrovizija.jpg
Foto: Shutterstok, Profimedia
Oglas

Nakon što je izabrano svih 37 zemalja učesnica Evrosonga, organizatori su najavili nove promene u takmičenju.

Svih 37 zemalja učesnica Evrovizije odabralo je ovih dana svoje predstavnike koji će ih predstavljati u Švedskoj, a osim što je sada napokon poznata cela lista izvođača, eurovision.tv je objavio i neke novosti.

Po prvi puta će zemlje iz grupe ''Big 5'' (Velika petorka: Francuska, Nemačka, Italija, Španija i Ujedinjeno Kraljevstvo), kao i zemlja domaćin Švedska, nastupiti u polufinalnim večerima, što do sada nisu radili.

Prethodnih godina nisu nastupali, već bi se u polufinalnim večerima pustio samo kratki isečak s proba predstavnika tih zemalja, a onda bi nastupili u samom finalu.

Nova promena ovim državama, kao i domaćinu, daje šansu pravednijeg takmičenja u finalu, obzirom da sada imaju priliku i pre finala da nastupe na evrovizijskoj pozornici'', objasnila je producentkinja Eurovision Song Contesta, Eba Adielson.

''Ujedno je to dobra stvar i za publiku i za gledaoce jer mogu da videti sve tačke koje se takmiče ove godine pre samog finala'', dodala je.

Kako navodi eurovision.tv, u prvom polufinalu će nastupiti Nemačka, Švedska i Velika Britanija, a u drugom Francuska, Italija i Španija.

Osim polufinala, menjaju se određene stvari i kod glasanja u finalu koje će biti duže nego inače. Ono će se otvoriti 11. maja i to tik pre nego krene prvo finalno izvođenje.

Gledaoci će moći dati svoj glas čim završi izvođenje njihovog favorita. Drugačije je to od dosadašnje prakse kada se moglo glasati tek nakon što su sve pesme izvedene.

''Želimo da omogućimo gledaocima da se uključe odmah od početka. Ako vidite nešto što vam se sviđa, trebalo bi da možete da glasate odmah. Naravno, možete da sačekate i kraj i da odlučite", rekla je Adielson.

Glasanje je drugačije i za fanove Evrosonga, a koji ne dolaze iz država koje se takmiče. Oni će imati gotovo 24 sata da glasaju za svoje favorite.

Kako navode iz eurovision.tv, onlajn glasanje će za njih započeti čim završi druga generalna proba za svako polufinalno i finalno veče, što će biti veče pre. Nakon toga, mogu glasati dok ne počne emisija uživo.

Adielson je objasnila kako su time hteli da obožavaocima širom sveta daju bolju šansu da utiču na krajnji rezultat.

''Sada ne moraju da stavljaju alarme i bude se usred noći da glasaju.''

Da podsetimo, Evrovizija se ove godine održava od 7. do 11. maja u Malmeu u Švedskoj. Srbiju će predstavljati Teya Dora sa pesmom "Ramonda". Hrvatski predstavnik Bejbi Lazanja sa pesmom ''Rim Tim Tagi Dim'' je trenutno favorit za pobedu na kladionicama.

(Dnevnik.hr)

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas