Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Осам реченица које ће вам помоћи да изађете из токсичне комуникације: Кратке су и јасне

Нарциси су склони томе да контролишу и манипулишу, а у комуникацији са њима никада не знате шта можете да очекујете.

1697375584_shutterstock_1714666162.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ево којих 8 реченица вам могу помоћи да разоружате нарциса и повратите контролу у разговору:

1. "Разумем вашу перспективу." - Иако то не значи да се слажете са њима, ова фраза потврђује да слушате без да им храните потребу за сталном валидацијом.

2. "Хајде да се држимо чињеница." - Нарциси често изврћу наративе како би одговарали њиховој верзији приче. Фокусирајући се на објективне чињенице, преусмеравате разговор са личних оптужби на истину.

3. "Нећу да се расправљам са тобом." - Ово поставља границу, сигнализирајући да нећете бити увучени у бескрајну дебату у којој нарцис можда жели да доминира или да вас омаловажи.

4. "Овај разговор је завршен." - Ако ствари постану превише загрејане, у реду је одлучно прекинути разговор. Запамтите, имате право да заштитите своје ментално и емоционално благостање.

5. "Не." - Понекад је најједноставнији одговор најефикаснији. Не морате увек да оправдавате своје одлуке. Јасно и чврсто "не" може бити невероватно моћно.

6. "Ценим ваш допринос." - Ово је љубазан начин признавања њиховог мишљења без пристанка или обавезивања на њега. Неутралан је, неконфликтан и оставља мало простора за расправу.

7. "Хајде да разговарамо о овоме када будете могли да комуницирате са поштовањем." - Захтевање комуникације са поштовањем поставља важну границу. Ако не могу да се ангажују без омаловажавања или вређања, у реду је да паузирате и одложите разговор за касније.

8. "Ја видим ствари другачије." - Дозвољено вам је да имате сопствену перспективу. Ова фраза изражава неслагање без директног оспоравања или суочавања са њиховим гледиштем.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas