Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРВИ УТИСАК

ОСВОЈИТЕ ПОГЛЕДОМ: Оставите САВРШЕН УТИСАК за само седам секунди

Савети Николаса Бутмана.

1607932270_Depositphotos_196318722_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Наука каже да је неколико секунди након упознавања довољно да почнемо да осуђујемо нечију личност, а након седам секунди познанства ствара се први утисак. Он може испасти лош, али могуће га је исправити.

Али добра вест је да су само четири секунде довољне за мале исправке лошег првог утиска. Први корак је да будете отворени и телом и умом, а ваше срце би требало да буде окренуто према срцу особе коју упознајете, саветује Николас Бутман, аутор књиге "Како се свидети другима у 90 секунди и мање".

Прочитајте још: Сазнајте јесте ли ХРОНИЧНО НЕИСПАВАНИ! Урадите овај једноставан тест

Бутман препоручује да не држите руке прекрштене, а ако носите јакну, откопчајте прва два дугмета. Други корак је да баш ви будете особа која ће успоставити контакт очима, али ако вам то ипак није најугоднија ствар, и за овај проблем постоји решење. Бутман саветује да вежбате гледајући телевизију, и то тако да запамтите боју очију људи на малом екрану.

Прочитајте још: ПОТПУНИ ХИТ! Погледајте ВИДЕО и откријте који сте ви Палма! (ВИДЕО)

Фото: Депозит

Исто примените и кад упознајете нове људе - гледајте их у очи, али не предуго, јер истраживања показују да људи не воле контакт очима дужи од три секунде. Исто истраживање показало је да ће смешак на лицу помоћи да вас људи запамте у позитивном контексту, па је претпоследњи корак развући осмех.

Тако ћете послати поруку да сте искрени, али ако је реч о интервјуу за посао, срдачан осмех оставите за време након упознавања. Након искреног смешка набаците и срдачан поздрав другој особи. 

Прочитајте још: СРЕЋА ЈЕ У СИТНИЦАМА: 30 најпријатнијих осећаја на свету

Покушајте да први пружите руку, лагано се нагните према напред и набаците чврст стисак, који ће оставити још позитивнији утисак. Кад вам саговорник открије своје име, поновите га у првој следећој реченици и добили сте савршену формулу за идеалан први утисак.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas