Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

5 облика понашања за добар први утисак: На шта треба да обратите највише пажње?

Не треба да водимо само рачуна о ономе што причамо већ и како се понашамо

1712572738_shutterstock_2259811269.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Говор тела креира први утисак, зато је изузетно битан. Ово су 5 трикова који ће вам помоћи да будете привлачнији и шармантнији другима.

Спустите гард

Почнимо са неким основама.Већина нас није ни свесна на који начин се понаша. Али наш став је суптилан одраз нашег самопоуздања и нивоа комфора у било којој ситуацији.Када сте напети то се може видети кроз говор тела. Избегавајте да прекрстите руке или ноге, јер то може изгледати као одбрамбени став.

Уместо тога, седите опуштено и устаните усправно са подигнутом главом и раменима нежно помереним уназад. Ако вам је одлазак на одређену активност стресан, попут интервјуа за посао, покушајте да претходно протресете тело да бисте ублажили насталу напетост и урадите неке умирујуће вежбе дисања.

Не само да вас ослобађа од стреса, већ је и добар начин да постанете пажљивији. Обавезно се приближите особи са којом разговарате, јер окретање се може се тумачити као одређена врста одбојности.Али мало нагињање ка другој особи може учинити да изгледате пријатељски.

Гледајте их право у очи

Да ли сте икада приметили да контакт очима понекад може бити мучан? На пример, када се осећате непријатно или нисте сигурни у себе, избегавате да особу гледате у очи. То је неки начин заштите и одбране коју већина несигурних људи примењује. Контакт очима је моћан, због тога је и ефикасан. 

Побољшава емпатију, поверење и комуникацију, док недостатак контакта очима може довести до нелагодности, неповерења и неповезаности. Контакт очима је важан у комуникацији за преношење емоција и изградњу односа.

Не само да показује самопоуздање, већ и изражава искреност (показујући да немате шта да кријете).Одржавање доброг контакта очима када неко други говори даје до знања да смо ангажовани у ономе што имају да кажу.У међувремену, када упознате неког новог, кратким ефектним контактом и осмехом, придобићете наклоност.

Будите добар детектви

Ако особе изгледају помало уплашено или затворено, обавезно поштујте њихове границе и држите се на дистанци.Ако су прилично пригушени, ускладите тај ниво енергије. Ако им је пријатно да буду активнији, можете да реагујете на то.Ово је облик емоционалне интелигенције и заиста је кључан за изградњу квалитетних односа.

Оно што другима изгледа као интуитивно читање често је само пажња на детаље и осетљивост када су у питању знакови које одају људе.Зато обавезно обратите пажњу на држање, гестове и изразе лица да бисте их боље разумели.

Климните главом у знак слагања

Ово спада у категорију такозваних афирмативних невербалних знакова.Они су заиста важни у давању до знања људима да смо заинтересовани и да слушамо.Сви волимо охрабрење када говоримо.Нежно климање главом, праћено одговарајућим изразима лица чине велику разлику. Ако само стојите са празним погледом на лицу, друга особа ће стећи утисак да вам је прилично досадна.

Будите пажљиви

Слушајте својим телом, а не само ушима.

  • Не врпољите се
  • Не гледајте негде другде када вам неко нешто прича
  • Не проверавајте телефон

Ако желите да будете допадљивији, све се своди на то колико пажње фокусирате на особу са којом разговарате. Побољшање у активном слушању такође вам може помоћи да то постигнете, пише сајт Хацк Спирит.

(Сенса)

БОНСУ ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas