Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет реченице које мењају начин виђења света: Ове фразе би могле да нам помогну

Психолози су одавно приметили да успех или неуспех зависе од тога како размишљамо.

1652363323_people-2569234_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

ПсихМожда не можемо да утичемо на околности, али на начин размишљања свакако можемо. Сама особа може изабрати стратегију размишљања, усмерену или на успех или на неуспех. Д

"Јачи сам него што мислим!"

Избаците из ума негативне мисли као што су "Никада више нећу бити срећан" или "Увек се нађем у тешким ситуацијама". Када размишљате о невољама, немојте користити изразе "увек" и "никада", већ користите ове речи када размишљате о пријатним догађајима. Познати психолог Мартин Селигман, оснивач позитивне психологије, објашњава у својој књизи Како научити оптимизам да када особа мисли да ће невоље трајати заувек, то је стратегија неуспеха. Насупрот томе, ако верујете да су невоље привремене, сами себе кодирате за успех.

Прочитајте још: ПРЕЦИЗАН ТЕСТ ЛИЧНОСТИ: Оно што прво видите открива каква особа постајете када се заљубите

"Иза сваког неуспеха крије се пут ка успеху! "

Изазови помажу да развијате своје вештине, откријете скривене таленте, ојачате, припремите се за нову фазу живота. Робин Шарма, аутор књиге "Монах који је продао свој ферари" истакао је да свака невоља са собом носи још већу прилику. У сваком неуспеху постоји дар, нека врста врата иза којих се може сакрити пут до таквог успеха, о чему нисте ни сањали пре него што су се потешкоће појавиле. Најважније је да не гледате дуго у затворена врата и очајавате, већ да погледате у отворена и искористите сјајну прилику!

"Трудим се и дајем све од себе!"

Уколико верујете да дајете све од себе, трудите се и знате да се сваки труд исплати, онда програмирате себе за успех. Оптимизам је пресудан да урадите ствари онако како сте замилсили и остварите оно што желите. Тајна оптимизма је у мислима! Потрудите се размишљате позитивно, да негуијете мисли самопоштовања, љубави према себи... Тада се могу отворити шансе о којима нисте ни сањали!

"Бол ће проћи, све ће се смирити"

Запамтите да бол не траје вечно. Сузи Велч, бивша главна уредница Харвард Бусинесс Ревиеw, популарна ауторка, телевизијска коментаторка и новинарка, смислила је начин какод а се избори са забринутости и тешкоћама. Зове се 10/10/10 и изгледа овако.

О тренутној ситуацији треба размишљати кроз призму три различита временска оквира.

  • Како ћете се осећати у вези овога 10 сати касније?
  • Шта ћете мислити о овој ситуацији 10 месеци касније?
  • Каква ће бити ваша реакција на ово за 10 година?

Фокусирајући нашу пажњу на ова три појма, чини се да се дистанцирамо од проблема и не дозвољавамо емоцијама да преузму. Правило 10/10/10 нам помаже да победимо на емотивној страни игре. Осећања која доживљавамо сада, у овом тренутку, изгледају веома јака, а будућност нејасна. Стога су емоције које се доживљавају у садашњости увек у првом плану. Стратегија 10/10/10 вас приморава да промените свој угао гледања: да размотрите тренутак у будућности (на пример, за 10 месеци) са исте тачке гледишта коју гледамо у садашњости. Освестите да све пролази, све се мења - тако је и са лошим стварима у животу.

Прочитајте још: Оно што прво видите у овој оптичкој илузији открива КАКО ВАС ДРУГИ ДОЖИВЉАВАЈУ - многи ће се изненадити резултатом

"Могу се носити са страхом и предузети акцију"

Када вас обузме страх и желите да одустанете, морате наставити да идете напред. Корак по корак, чак и ако не разумете баш куда идете. Главна ствар је да се не зауставите. Кретање напред има моћ само по себи. Страх је главни блокатор многих ствари у нашем животу - отпустите га и раширите крила. Ослободите се ових стега и живите слободно у палети невероватних могућности.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas