Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
бонтон

Понашање које не треба заборавити: Све одлике ЉУБАЗНИХ ЉУДИ

"Није тешко бити фин" то је нешто што су нас учили од кад смо били деца. Међутим, у дану се деси да и заборавимо нека правила бонтона која смо и те како знали.

1610717821_Depositphotos_81826886_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Ових 5 ствари би требало да радите да бисте били љубазни.

Поштујте туђи лични простор

У реду је да се рукујете при поздрављању са познаницима или људима које први пут упознајете. То је и пожељно, осим, наравно, током пандемије.

Прочитајте још: Качите ли превише фотографија на друштвене мреже? Ево шта то говори о вама

Грљење, љубљење и друге додире, међутим, оставите само за оне за које сигурно знате да им то не смета.

Не постављајте превише лична питања свом саговорнику

Не прекидајте свог саговорника
Будите добар слушалац и уздржите се од сувишних упадица када други причају, посебно када вам говоре нешто важно. Запамтите то што сте желели да кажете и саопштите свом саговорнику када се његова беседа заврши.

Ако особа с којом разговарате жели да вам се повери и открије вам нешто о себи што није за свачије уши, саслушајте је и покушајте да јој помогнете ако има неки проблем. У другим случајевима избегавајте да постављате превише лична питања људима које сте тек недавно упознали, а будите опрезни и са онима које дуго знате.

Будите једнако љубазни према домару као према директору

Лепи манири налажу да у комуникацији са људима искажете једнако поштовање према особама из свих друштвених класа. Једино на овај начин ћете бити стварно љубазна особа.

Фото: Депосит

Прочитајте још: Да ли знате шта ваша ЋЕРКА ГЛЕДА на друштвеним мрежама? Добро се ЗАМИСЛИТЕ ако је почела да слаби

Не будите превише гласни на јавним местима или у гостима код других људи

Нико не жели да слуша ваше разговоре телефоном у аутобусу. Из тог разлога се суздржите од ове активности, осим ако сте добили хитни позив, и потрудите се да причате тише. Исто тако водите рачуна да не будете прегласни када сте у гостима код пријатеља или родбине, посебно ако сви седите за столом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas