· · Коментари: 0

Повећати усне? ДА или НЕ: Све што треба да знате пре него што се одлучите на овај корак

Питање: “Ко вам је радио усне?”- заправо није комплимент

1658753690_Foto-Pexels-Pixabay.jpg
Фото: Пиxабаy, Пеxелс

Ако усне нису убризгане перфектно, биће очигледно да сте их урадили.

Питање “Ко вам је радио усне?” - заправо није комплимент. Јер, ако неко може да закључи да сте пунили усне, онда оне вероватно нису добро урађене. Ако нису попуњене савршено, то се врло лако примети. Без обзира на све поменуто, то је ризик који је много жена спремно да прихвати, посебно због тога што процедура није трајна (ако причамо о филерима са хијалуронском киселином који трају између шест месеци и годину дана, а цена им је релативно приступачна). Већ неко време размишљате о повећавању? Ево шта све треба да знате пре тога:

Зашто људи желе пуне усне?

Како старимо, наше усне природно губе на волумену. Ако је то ваш проблем и желите да га решите, онда закажите састанак са доктором. У овим ситуацијама, филери су најчешћи го-то избор који доктори препоручују, јер се филери могу брзо разложити, па се усне враћају на првобитни изглед и облик. Ако причамо о врсти филера, постоји мноштво хијалуронских киселина које су одобрене и сигурне за употребу. За структуралну потпору одличан је Јувéдерм Ултра XЦ, док је за природнији ефекат хидрираности и природан сјај одличан Рестyлане Силк. Поразговарајте са својим доктором шта је најбоље за вас у односу на резултат који желите да постигнете. А лепота хијалуронске киселине је у томе што је био-компатибилна, разлаже се у року од годину дана, а показало се и да стимулише производњу колагена у телу. Такође, лако се може уклонити уз помоћ ензима хyалуронидасе који је веома брзо избацује из тела. Да бисте избегли лоше резулатате, неки доктори заказују и по два, три састанка са пацијентима, како поступно изградили волумен и симетрију усана.

Зашто људи оклевају?

Страх од тога да усне могу да изгледају неприродно, да се појаве модрице и генерално стрепња да ли ће све проћи безбедно и без последица је реална. Да бисте избегли неприродан лоок, захтевајте консултацију како бисте се уверили да се ваша естетика поклапа са докторовом. Желите да постигнете баланс. По идеалним пропорцијама горња усна треба да заузима једну трећину док доња заузима две трећине од целокупне масе усана. Такође, из профила, ваша горња усна никад не би требало да буде испред доње усне. После третмана, усне ће вам бити отечене око 25 процената, зато закажите пуњење бар три дана пре важног догађаја, али идеално је и више од три. Појава модрица је честа, чак и ако не узимате ибупрофен или аспирин који изазивају крварење. Врло ретко, али дешава се да доктори случајно убризгају филер у крвни суд што може довести до озбиљније повреде. Важно је да ваш доктор разуме анатомију и да може да препозна и предвиди потенцијалне компликације.

Нове алтернативе

Док ињекције могу да дају волумен, оне не могу да скрате простор између вашег носа и горње усне, који је са годинама све израженији. За то постоји трајније решење. Оно се зове хируршки лип-лифт. У овој процедури, хирург смањује простор од носа до почетка усана тако што уклања делић коже и ткива директно испод носа. Ова процедура, која траје 30 минута, може мало да изврне усне напред, па ће онај розикасти део слузокоже постати видљивији. Резултат би требало да траје око 15 година. Док размишљате шта је најбоље за вас, имајте на уму да су истраживања показала да вас и најобичнији осмех може учинити млађим, и то доста. Не занемарујте осећање задовољства и испуњености, већ првенствено радите на томе.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.