Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПРИРОДНИ ПРЕПАРАТ ЗА НЕГУ ИСПУЦАЛИХ УСАНА: Ове састојке сигурно имате у кући и не морате да трошите на скупе балзаме

Суве и испуцале усне су непријатне јер нас затежу и пеку, а ми вам предлажемо пет природних препарата за негу која ће вам помоћи.

1705934093_shutterstock_2165302733.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Суве и испуцале усне углавном се везују за зиму и ниске температуре, али се могу појавити и због других фактора. Иако је превенција увек најбоља тактика, понекад се појави проблем и немамо другог избора него да покушамо да га решимо. Ево 5 једноставних природнх препарата за суве и испуцале усне. А најбоље од свега што ове састојке за негу испуцалих усана већ имате у кући!

Алое вера и мед

Алое вера гел се често користи за опекотине, али може да учини чуда и за испуцале и суве усне. Можете лако купити неки гел у продавници или користити гел директно из биљке ако га имате код куц́е. Потребно је само откинути лист, исећи га и извући из њега гел. Када је мед у питању, постоје многе студије које показују колико је одличан за зарастање рана. Такође може помоћи код хидратације сувих усана и нежног пилинга. Органски мед је најбољи за ово, па покушајте да се клоните меда који се купује у продавници који је пун шећера.

Користите балзаме за усне који имају СПФ заштиту

 Било да је лето или зима, наношење балзама за усне са СПФ 30 или више је веома важно за заштиту усана. Покушајте да пронађете производ који садржи титанијум оксид или цинк оксид и нанесите балзам свака 2 сата ако сте предуго напољу. Запамтите да сунце може оштетити вашу кожу и усне, чак и на веома ниским температурама.

Уље авокада

 Иако многи људи користе уље авокада за кување, оно је одлично и као хидратантна крема за усне. Није велики алерген, тако да је савршено за оне са осетљивом кожом који имају испуцале усне вец́и део године. Стероли које ово уље садржи штите структуру ц́елија коже и смањују упале. Након што обави свој посао обнављања, ваше усне остављају меким и супер хидрираним.

Кесице зеленог чаја

Зелени чај је познат по својим антиоксидативним и антиинфламаторним својствима. Он не лечи испуцале усне, али оно што ц́е учинити је смањити осец́ај печења сувих усана. Једноставно ставите кесицу зеленог чаја у топлу воду, оставите неколико минута, а затим уклоните.
Ставите кесицу чаја на усне на неколико минута и приметиц́ете да су после много боље.

Користите балзам који садржи пчелињи восак

 Пчелињи восак има бројна антибактеријска својства која помажу у зарастању свих врста рана, укључујуц́и испуцале усне. Помаже код инфекција и стимулише кожу да почне да производи нове ц́елије. Све што треба да урадите је да пронађете добар балзам за усне који садржи пчелињи восак и да га нанесете на усне онолико често колико желите током дана.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas