Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"Правила" којих се придржавају људи који живе преко 90 ГОДИНА: Свима им је заједничко више ствари које и ВИ МОЖЕТЕ ПРИМЕНИТИ

У тзв. "плавим зонама" живе најдуговечнији људи на свету

1678535088_shutterstock_303618281.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Најдуговечнији људи на планети живе на 5 тачака на планети, а то су: Део Костарике, Окинава- Јапан, Сардинија - Италија, Калифорнија - САД, Икарија- Грчка.

Истражујући живот људи на Сардинији, научници су установили да њихова дуговечност долази од здраве, медитеранске исхране, али и од 5 заједничких психолошких особина које већина становника Сардиније поседује.

Становници Сардиније су:

  1. Директни
  2. Религиозни
  3. Оптимисти
  4. Марљиви
  5. Породични људи

"Главни закључак истраживања је био да су сви испитаници имали одличо ментално здравље, које су постигли позитивним погледом на свет, напорним физичким радом, тврдоглавошћу и јаким породичним и религиозним везама," рекао је вођа студије др Дилип в. Јесте.

Према овој студији, ако желите да живите дуго, ево шта треба да радите:

1. Покрени се - физички рад је неопходан

Садите башту, радите нешто рукама, без обзира каква је природа посла којим се бавите. На пример, људи на Сардинији сваки дан прелазе велики број километара ПЕШКЕ идући од куће до посла и обрнуто.

2. Одредите сврху свог живота

Становници плавих зона знају која је њихова сврха на овој планети и то називају "планом живота".

Знање зашто живите, шта је сврха, план вашег живота продужиће вам исти за 7 година тврде истраживачи.

3. Смањите стрес

Да, вероватно звучи невероватно и смешно, али схватите да је стрес главни окидач већине болести.

Становници Окинаве се моле, на Сардинији људи практикују "срећни сат", тј. време које одвоје за уживање у храни и пићу, док у Грчкој људи сваки дан око подне довоје пар сати за дремку...Тако се они решавају стреса...

4. Кад је исхрана у питању практикујте правило од 80%

Шта то значи? Од стола се устаје када осетите да је 80% вашег желуца пуно. Нема преједања.

5. Углавном једите свеже поврће и воће

Минимум термичке обраде, максимум уживања у здравој исхрани.

6. Пијте добро вино у још бољем друштву

Е, тако се смањује стрес!

7. Молите се

Верујте и десиће се. Чуда су могућа када се у чуда верује.

8. Породица је све

Када вас притисну бриге око посла, када вам стрес због одређене пословне ситуације одузима дах, само се сетите - породица је све, породица је важна - све остало је мање битно!

9. Окружите се правим људима

С ким си такав си. Позитивни пријатељи су пола менталног здравља.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas