· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВО

У овом месту се живи најдуже: У чему је тајна "ОСТРВА ДУГОВЕЧНОСТИ"?

На овом острву многи живе дуже од 100 година.

1607685085_Depositphotos_148892937_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Острво Окинава у Јапану има надимак “острво дуговечности”. То није изненађујуће с обзиром на то да многи живе више од 100 година, а свеукупно је међу популацијом било мање срчаних удара, тумора и проблема са губитком памћења.

Многи верују да је икигаи тајна њиховог плодног и срећног живота, који често траје више од 100 година. Икигаи се са јапанског преводи као "разлог постојања" или "страст у животу". То је специфична сврха која мотивише појединце да устану из кревета и радују се сваком новом дану. 

 Икигаи никада није повезан са финансијским благостањем или великим пописом имовине.

Прочитајте још: Погледајте како изгледа ултразвуком снимљена УТРОБА АЈКУЛЕ! (ВИДЕО)

Окинава је посебна јер подстиче стварање уских веза међу становништвом. Већина се придружи једној или више група под називом моаи на основу пријатељства, заједничких интереса или пословних разлога, и често се састају како би разговарали о важним темама и пружили подршку. 

Чланови моаи-а често дају новчане прилоге како би помогли осталим члановима у потреби.

Прочитајте још: ВЕЛИЧИНА МОЗГА ЈЕ НЕБИТНА! Сазнајте од чега зависи људска ИНТЕЛИГЕНЦИЈА

Фото: Депозит

Дуговечност људи на Окинави такође се приписује њиховој здравој исхрани. Људи на острву једу дијету засновану на поврћу и храни богатој антиоксидантима и редовно се баве лаганом физичком активношћу.

Исхрана заснована на поврћу, лагана физичка активност и миран живот су најважнији предуслови за дуг и срећан живот!
Фото: Депозит

Прочитајте још: Ако хоћете да престаните да ПУШИТЕ ево после колико ПОКУШАЈА ћете успети

Окинавци једу на малим тањирима, не верују у преједање и уношење хране, док се осећају сито око 80 посто. Такође је важно напоменути да они конзумирају само трећину шећера из јапанског просека, што их чини здравијим и срећнијим. На крају, живе у хармонији са природом, окружују се људима које воле и остају активни у свим аспектима живота.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.