Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПРЕЦИЗАН ТЕСТ ЛИЧНОСТИ: Ево прилике да научите нешто о себи за само пар минута (ФОТО)

Узмите папир и оловку

1681295322_3243558684f51929869f13d8114e0163a31d7908.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Волите да решавате тестове личности и сазнате можда и нешто ново о себи? Ево нове прилике за вас…

Круг живота је најкраћи лични тест који користе многи психолози и професионални тренери, а генијалан је као алат за брзи визуелни приказ осам најважнијих делова људског живота.

Тест траје око један минут, а визуелно ће вам показати колико глатко иде ваш точак живота, односно колико сте избалансирани, које су вам јаке стране, а на чему треба да више радите у животу, пише аура.ба.

Живот сваког човека састоји од осам најважнијих сегмената: љубав (у романтичном смислу), каријера (позив, креативни и интелектуални напредак), лични развој (психолошки развој, емоције, духовност), здравље, односи (пријатељи, породица), хоби, забава и релаксација, животни стил (становање, благостање, квалитет живота и околина), новац…

Сви знамо колико је важно одржавати равнотежу у свим правцима живота, иначе долази до акумулирања стреса, потискивања, негативних емоција што с временом може довести до проблема у односима, депресије и болести.

Како радити овај тест?

Узмите лист папира и прецртајте слику коју видите испод:

 

 

Оцените своје задовољство сваким овим сегментом живота за протекли период живота (месец, пола године, година,…) на скали од 1 до 10.

Након тога спојите тачке (оцене) линијом по точку живота и погледајте који облик сте добили.

Да ли је то велики правилни круг, коцка или неки мали чудни облик?

Дакле, добићете визуално свој персонални “точак живота”, а заједно с њим и разумевање на то шта треба да обратите пажњу. Очигледно, тежи се да добијете што правилнији и већи круг.

Не очајавајте ако код вас ни у једној скали нема оцене 10 или ако нисте добили велики правилни круг, већ неку малу коцку или било што. То је тек почетак вашег бољег живота.

Психолози уверавају да редовним анализирањем на овом точку, односно освешћивањем квалитета свих осам аспеката вашег живота, можете направити брз напредак и да ће ваш “круг живота” постати округлији, већи и вртиће баш као подмазан. Радите ову вежбу сваки месец како би визуално пратили свој напредак.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas