Oglas
· · Komentari: 0

PRECIZAN TEST LIČNOSTI: Evo prilike da naučite nešto o sebi za samo par minuta (FOTO)

Uzmite papir i olovku

1681295322_3243558684f51929869f13d8114e0163a31d7908.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Volite da rešavate testove ličnosti i saznate možda i nešto novo o sebi? Evo nove prilike za vas…

Krug života je najkraći lični test koji koriste mnogi psiholozi i profesionalni treneri, a genijalan je kao alat za brzi vizuelni prikaz osam najvažnijih delova ljudskog života.

Test traje oko jedan minut, a vizuelno će vam pokazati koliko glatko ide vaš točak života, odnosno koliko ste izbalansirani, koje su vam jake strane, a na čemu treba da više radite u životu, piše aura.ba.

Život svakog čoveka sastoji od osam najvažnijih segmenata: ljubav (u romantičnom smislu), karijera (poziv, kreativni i intelektualni napredak), lični razvoj (psihološki razvoj, emocije, duhovnost), zdravlje, odnosi (prijatelji, porodica), hobi, zabava i relaksacija, životni stil (stanovanje, blagostanje, kvalitet života i okolina), novac…

Svi znamo koliko je važno održavati ravnotežu u svim pravcima života, inače dolazi do akumuliranja stresa, potiskivanja, negativnih emocija što s vremenom može dovesti do problema u odnosima, depresije i bolesti.

Kako raditi ovaj test?

Uzmite list papira i precrtajte sliku koju vidite ispod:

 

 

Ocenite svoje zadovoljstvo svakim ovim segmentom života za protekli period života (mesec, pola godine, godina,…) na skali od 1 do 10.

Nakon toga spojite tačke (ocene) linijom po točku života i pogledajte koji oblik ste dobili.

Da li je to veliki pravilni krug, kocka ili neki mali čudni oblik?

Dakle, dobićete vizualno svoj personalni “točak života”, a zajedno s njim i razumevanje na to šta treba da obratite pažnju. Očigledno, teži se da dobijete što pravilniji i veći krug.

Ne očajavajte ako kod vas ni u jednoj skali nema ocene 10 ili ako niste dobili veliki pravilni krug, već neku malu kocku ili bilo što. To je tek početak vašeg boljeg života.

Psiholozi uveravaju da redovnim analiziranjem na ovom točku, odnosno osvešćivanjem kvaliteta svih osam aspekata vašeg života, možete napraviti brz napredak i da će vaš “krug života” postati okrugliji, veći i vrtiće baš kao podmazan. Radite ovu vežbu svaki mesec kako bi vizualno pratili svoj napredak.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas