Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МУДРОСТИ

ПРИЧА МОМЕ КАПОРА за све који цео живот нешто чекају: Чекаш плату, лето, мужа, децу, да отплатиш кредит… и шта си радио? Ништа!

Човек од пера, својим мудрим мислима увек нас је бацао у размишљање. Тако је било и са овим одломком из његове књиге "Белешке једне Ане".

1595938714_Capturekkk.JPG
Фото: Принтскрин / Yоу Тубе / Сава Ракиц
Oglas

Вечито актуелан и често цитиран, Момо Капор нам је дао једну важну животну лекцију!

Чему би уопште живот требало да води? Кад већ хоћеш да чујеш шта мислим о томе, рећи ћу ти: само без аплауза, молим!

Прочитајте још: ТРИ ГРАЦИЈЕ НА ОБАЛИ ЦРВЕНОГ МОРА: Луксуз с укусом истока, водена магија или рај за одрасле (ФОТО)

Прочитајте још: СЕДАМ животних лекција из АНЕ КАРЕЊИНЕ које можемо и данас да применимо

Нећу да утуцам овај свој животић у неком непрестаном чекању. Шта радиш целог боговетног дана, само нешто чекаш?

Плату, вечеру, пролеће, летовање, зиму, да проври ручак, да се угреје пећ, матуру, па факултет, па мужа, па децу, па унуке, па кишу, па сунце, па да престане ветар, па да отплатиш кредит, па да ти се очисте досадни гости из куће, па да почне представа, да почне нека телевизијска масажа – и шта си радио? Ништа!

Прочитајте још: Примените МОЋНЕ ТРИКОВЕ! Ево како да привучете ГОМИЛУ НОВЦА

Непрестано си неког ђавола чекао и он је стварно стигао једног дана, тај ђаво, мислим, али било је већ касно.

Хоћу да ми се све дешава одмах. Ево сада! Хоћу да ћутим и слушам музику која ми се допада и да ништа не чекам, већ само да постојим, тако некако – да осећам руке, ноге, зубе, непце, косу; једном речју, хоћу да баш сад живим, ако си разумео шта хоћу да кажем?

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas