· · Коментари: 0

"Пробудио сам се на месту које је личило на свемир": Био је шест сати у коми и 11 минута мртав, а сада је описао шта му се дешавало (ВИДЕО)

Струја од 12 хиљада волти прошла је кроз његово тело

1669985980_dzejson.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен

Адам Тап, болничар из Лондона је имао 35 година када је фактички умро. Тап заиста може да се похвали чињеницом да је пре четири године “преварио смрт”.

Прочитајте још: НАКОН 23 ГОДИНЕ ЖИВОТ ИХ ПОНОВО СПОЈИО: Волели су се и када су били У БРАКОВИМА СА ДРУГИМ ЉУДИМА (ФОТО)

Имао је велику срећу да је са њим био пријатељ који је знао како да га одвоји од струје, а убрзо је дотрчала Адамова супруга Стефани, иначе медицинска сестра и почела да га оживљава и да му даје вештачко дисање.

Након што је стигла Хитна помоћ, Адаму су морали да избуше рупу у раменој кости како би му дали епинефрин, али ни то није било довољно. Тек када су лекари два пута употребили дебрибилатор, Адаму се повратио пулс.

После тога је наредних шест сати био у коми, а после буђења је испричао како је изгледало његово искуство са “оне стране”.

- Ођедном сам се пробудио на неком месту које као да ми је одувек било познато. Било је црно и помало је личино на свемир - каже Тап.

Он каже да је осећао неке “фреквенције” на себи и да је видео нешто што изгледа “као бензин на води са разним геометријским облицима и шарама”, додајући да је нешто комуницирало са њим кроз “мисли и осећања”.

Адам додаје да је осећао као да се “губи у свемиру” и да је осећај био “веома умирујућ и пријатан”.

Након што се пробудио из коме и упитао колико дуго је то трајало, каже да би “поверовао и да су му рекли да је прошло 30 година”.

То што није имао баш сјајан осећај за време након буђења из коме и није толико чудно, колико му је било необично што се није осећао као да је у сопственом телу.

- Требало ми је неко време да почнем поново да се осећам пријатно у свом телу. Само дисање ми је било необично, био сам невероватно свестан сваког удаха. Требало ми је неколико месеци, осећао сам се као странац у сопственом телу - објашњава он.

Адам каже да је читаво ово искуство било неописиво, те да му је требало неко време да разуме шта се десило и да то може да преточи у речи.

Прочитајте још: Родитељи су је напустили због ретке болести коју има, нико није желео да је усвоји, а онда се појавио ОН

- Оно што сам научио из свега је да је смрт апсолутно неизбежна. Можда није пријатна и можда ми не желимо да се то деси, али то мора да се деси, буквално је неодвојив део живота. Колико год да је то страшан тренутак за човека… то није нужно лоша ствар. Заправо је предивно - закључио је Адам Тап.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.