· · Коментари: 0
РЕИКИ

Знате ли шта је РЕИКИ? Можда вам је хитно потребан, а да то ни не знате

У обиљу понуђених начина опуштања, значајно место заузима и примена једноставне реики методе природног лечења духа, душе и тела помоћу животне енергије, која је у оквиру традиционалне медицине званично призната код нас.

Depositphotos_164396350_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Истичући да позитивно делује на јачање имунитета, повећање виталности организма, али и нивоа концентрације и памћења, реики учитељ Верослава Станковић, каже да нам је након више недеља усамљености, повратак животне енергије нам је потребан.

Прочитајте још: Знате ли шта је ТРЕ? После СЕДАМ једноставних вежби решићете се стреса

Многима је услед физичке, па и друге пасивности, опао имунитет, изгубили су се виталност организма, концентрација и памћење, позитивна енергија и оптимизам. Неретко почињу да се испољавају и одређене здравствене тегобе условљене или потенциране наметнутим животним околностима. Један од начина да се понво постигне баланс организма је и реики третман.

Створите мриан простор, упалите мирисне штапиће и прочитајте пет раики правила.

- Реики има и превентивно и куративно дејство на људски организам, па код здравих особа спречава да се болест јави, а због снажног утицаја на људску психу, успева да регулише и спавање - истиче Станковићева.

Упалиото: Депозитфото

Објашањавајући реики принципе за медитацију и подизање сопствене енергије, она каже:

- Да бисте реики третмане применили на прави начин, у кући обезбедите миран простор, удобну столицу или кревет и, по могућству, упалите мирисни штапић - истиче Станковићева.

Пет реики принципа којима се руководимо су мотивационе реченице:

  1. Данас не бринем. Данас очекујем све најбоље!
  2. Данас нисам љут/љута. Данас се радујем свему!
  3. Данас сам захвалан/захвална за све!
  4. Данас радим поштено и на себи!
  5. Данас сам љубазан/љубазна и добронамеран/добронамерна према свима!

Прочитајте још: Пробајте вежбe ПЕТ Тибетанаца: Раде их многе СЛАВНЕ личности, а успешни људи широм света из називају ЧУДОМ

Ове принципе треба написати на папиру, пустити лагану музику, најбоље за медитацију, и почети са читањем. Принципе можете да читате гласно или у себи, можете да одаберете само један или сви. Усредсређеним читањем у оваквој атмосфери брзо се улази у карактеристично такозвано алфа стање, које представља неку врсту хипнотичког тренутка. Оно што је најважније, долази до опуштања, елиминације напетости и стреса.
Зорица Остојић- Јоксовић

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.