· · Коментари: 0

ПРОНАЂИТЕ СРЕЋУ: Девет ствари које треба да урадите како бисте пронашли унутрашњи мир

Понекад је боље да одете како би пронашли срећу и мир

1676983158_shutterstock_1922207963.jpg
Фото: Схуттерсток

Када одустанете од неких ствари у животу, то не значи да немате храбрости, да бежите, већ да бирате свој мир, живот и бирате себе. Често се у животу сусретнемо са људима, околностима и сопственим негативним уверењима које лоше делују на свакодневницу, а напуштање таквих образаца може бити одлука која ће вам драстично променити живот. Понекад је боље да кренемо у новом и потпуно другалчијем правцу ако желимо да постигнемо срећу.

Сазнајте којих девет ставри треба да напустите у животу како бисте били срећнији:

1. Напустите посао који не волите - Ако на послу који радите дуги низ година не видите напредак, или нисте задовољни условима, или осећате презасићење, време је да одете. Иако промена многе плаши, то може бити лакше је него што мислите - пронаћи оно што вам се свиђа, започети нову каријеру или пронаћи некога ко верује у ваш таленат и спреман је да вам пружи шансу.

2. Престаните да се оправдавате за свој осредњи живот - Престаните да верујете да су околности јаче од нас. Мислимо да себи чинимо услугу тако што приморавамо себе да будемо задовољни оним што имамо или да прихватимо живот којим нисмо задовољни. Али најбоље долази када ризикујемо, када се више трудимо, када одлучимо да искорачимо ван зоне комфора, када престанемо себе јер живимо живот какав нисмо желели.

3. Напустите особу која вам уместо љубави доноси бол - Оставите токсичне везе, оне које вас чине несрећним, оне који су вас више пута разочарали или издали. Дајте себи времена да преболите раскид. Може да буде тешко и изазовно, али не заборавите да је ово допбра одлука, јер заслужујете само људе који вас искрено воле и подржавају.

4. Удаљите се од пријатеља због којих се осећате лоше - Оне које збијају гадне шале о вама, оне које покушавају да се уздигну на ваш рачун, оне које вам не чине живот бољим, оне које указују на ваше недостатке. Ослободите се овог додатног терета. Пријатељи су они који вас подстичу да се развијате, напредујете и будете најбоља верзија себе.

5. Напустите град који вам више не прија - Промена места пребивалишта, посебно ако сте ту од рођења може бити озбиљан и тежак корак. Али, ако вам боравак у овом граду више не прија, оподлучите се за промену. Експериментишите са променом места становања, уколико вам то могућности и услови дозвољавају - можда је то корак који ће вам улепшати свакодневницу.

6. Престаните да говорите "да" када мислите да кажете "не" - Престаните да угрожавате своје здравље и добробит јер не желите да узнемирите друге људе. Престаните да се осећате као да морате да будете присутни где год да сте позвани. Престани да се предајеш притиску. Реците "не" чешће и видите како вам то мења живот.

7. Престаните да бринете о томе шта други људи мисле - Престаните да се прилагођавате другима да бисте им угодили, престаните да живите по нечијем одобрењу. Престаните да размишљате о ономе што су рекли, престаните да верујете да вас познају боље него што познајете себе.

8. Оставите своју прошлост - Више не живите у прошлости, и не мора да вас прогања сваки пут када покушате да кренете даље. Оставите прошле грешке, неуспехе, прошлост која вас више не карактерише.

9. Престаните да лажете себе - Дубоко у себи знате које ствари треба да избаците из свог живота да бисте живели са више среће и лакоће. Ваше срце зна када је право време за то. Ваш ум зна да ћете бити добро када неке ствари нестану из вашег живота. Зато престаните да говорите себи да не можете да одете. Имате слободу избора и са снажном вољом можете много више него што мислите.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.