Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
савети

Примените савете ГУРУА: Десет САВЕТА који вам могу одмах ПРОМЕНИТИ ЖИВОТ

Десет једноставних и моћних порука о љубави, новцу и срећи! Вреди их запамтити!

1647010481_woman-gd191732e3_1280.jpg
фото: пиxабаy
Oglas

Познати мистик, гуру и аутор књига за саморазвој Ошо оставио је иза себе бројне поруке, савете и смернице за срећан живот. Без обзира на новац, материјално, околности, место живота, емотивни статус, на крају се све своди на срећу - она нас покреће. Ипак, треба освестити да је срећа у садашњем тренутку, без обзира на околности!

Доносимо вам 10 најбољих савета Ошоа која вам могу променити живот:

1. "Људи све схватају толико озбиљно да им то постаје терет. Научите да се више смејете."

2. "Свака акција доводи до тренутног резултата. Будите опрезни и пазите. Зрела особа је она која је пронашла себе, која је одредила шта му је добро, а шта лоше, добро и лоше. Он је то сам урадио, па је у огромној предности у односу на оне који немају мишљење."

3. "Жеља да се буде необичан је најчешћа жеља. Али опустити се и бити обичан је заиста необично."

Прочитајте још: Психолог објашњава праву разлику између ЉУБАВИ И ЗАЉУБЉЕНОСТИ: Зашто је важно да једно смени друго?

4. "Прво, слушајте себе. Научите да уживате у свом друштву. Постаните толико срећни да вам више није важно да ли вам неко долази или не. Већ сте испуњени. Не чекате са стрепњом да вам неко покуца на врата. Само са таквим ставом може да почне веза."

5. "Ако си богат, не размишљај о томе; ако си сиромашан, не схватај озбиљно своје сиромаштво. Ако будеш у стању да живиш у свету, сећајући се да је свет само представа, бићеш слободан, нећеш бити дирнут патњом. Патња долази само од озбиљног става према животу. Почните да третирате живот као игру, уживајте у њој."

пхото:пиxабаy

6. "Храброст се креће у непознато упркос свим страховима. Храброст није одсуство страха. Неустрашивост се дешава када постанете смелији. Али на самом почетку разлика између кукавице и дрзника није тако велика. Једина разлика је у томе што кукавица слуша своје страхове и прати их, док их дрзник оставља по страни и иде даље."

7. "Ви се мењате сваког тренутка. Ти си као река. Данас тече у једном правцу и расте. Сутра је другачије. Никада нисам видео исто лице двапут. Све се мења. Ништа не мирује."

8. "Не, ништа није извесно. То је моја порука. Ништа не може бити извесно, јер би известан живот био гори од смрти. Ништа није сигурно. Живот је пун несигурности, пун изненађења – то је његова лепота!"

9. "Чим престанете с трудом да се побољшате, побољшат ће се вас живот. У тој опуштености, у том прихваћању, живот вас почне миловати, почиње струјати у вама."

10. "Када једном почнете видети лепоту живота, ружноћа почиње нестајати. Ако живот почнете видети с радошћу, туга нестаје. Не можеш имати небо и пакао, можеш имати само једно. То је твоја одлука."

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas