Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Типови особа са којима треба да прекинете контакт: Уђите у 2024. годину без оних због којих се осећате безвредно

Време је да одустанете од оних који су вас повредили

1702829157_Foto-Shutterstock-toksicne-osobe.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Одређене типове људи заиста треба да избаците из свог живота, због себе и личног напретка.

Односи са људима су бескрајно комплексни и изнијансирани чак и када се ради о површним познанствима. Људи које срећемо и са којима улазимо у интеракције могу да буду за нас негујућа подршка или подстицајни партнери на путу успеха.

Исто тако, дешава се да смо окружени неким људима који нас исцрпљују, омаловажавају и доводе у питање колико и да ли вредимо. У наредном периоду одустаните од људи који су вас повредили. 

1. Оне због којих се осећате неважно

 Избаците људе због којих се осећате мало и неважно. Људе због којих ваше сумње расту.

Опростте се од људи којима је драже да вас виде како стојите у месту уместо да вам помогну да идете напред.

Избаците људе који сумњају у вас више него што вас оснажују. И заобилазите у широком луку типове људе који вас терају да сумњате у своје способности и ослабљују ваше самопоуздање. 

2. Оне који не праштају

 Избаците људе који не знају или не желе да праштају. Људи који вам годинама замерају или вам спочитавају ваше грешке, чак и након што сте сте се извинили и покушали да се искупите.

Избаците из живота негативне људе који нису спремни да вам дају другу шансу али су спремни да вас доживотно подсећају на ваше грешке.

3. Посесивне људе

 Избаците људе који очекују да ћете дати својих сто одсто њима и само њима.

Људи који се љуте када имате хобије или пријатеље осим њих.

Кажите збогом људима који желе да буду центар вашег универзума и замерају вам што имате интересовања која се њих не тичу.

4. Људе који желе да вас мењају

 Избаците људе који вас притискају да промените суштинске делове себе.

Нису вам потребни људи који мисле да знају боље од вас и да би требало да буду задужени за ваше доношење одлука.

Опростите се од свих оних који не поштују вас, ваша мишљења и вредности.

5. Људе који оспоравају и умањују ваше емоције

 Избаците људе који вашу рањивост сматрају слабошћу. Људе који умањују ваше емоције и подстичу вас да ћутите и који би радије да послушно радите све што кажу.

Опростите се и од свих оних који вам стално говоре да треба да ојачате. Од оних који мисле да сте превише емотивни, превише отвореног срца. 

6. Људе који су љубоморни и који вам завиде

Како да знате да вам неко завиди? Па, лако је! Ако стално осећате да морате у њиховом друштву да умањујете своје заслуге и постигнућа знајте да вам завиде. 

Избаците људе који покушавају да умање ваш напоран рад. Људе који се понашају као да не заслужујете достигнућа за која сте се потрудили.

Људи због којих се осећате лоше због ствари које су вас првобитно учиниле поносним.

7. Људе који не поштују ваше границе и исрпљују вас

Избаците људе који вас емоционално исцрпљују. Заборавите у 2024. години на све оне због којих се осећате исцрпљено након што проведете и најмању количину времена са њима.

Људи који се увек баве драмом и покушавају да вас спусте на њихов ниво.

И најважније: опростите се од људи који прелазе ваше границе. Људи којима није стало до ваших осећања све док им иде на руку. Људи који у сваком тренутку мисле само на себе, чак и када су вама најпотребнији.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas