· · Коментари: 0

Три начина да се ослободтие негативних мисли: Овој је први корак на који многи забораве

Када вас муче негативне мисли, тешко је остати позитиван.

1663149015_alena-g90b505c35_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Сви стално говоре да треба да будемо позитивни и милисмо на лепе ствари, али како то да урадимо? На који начин можемо да будемо позитивни када само у проблему, када не иде све како треба? Негативност је природна реакције нашег мозга, стога морамо да вежбамо позитивност. Три начина да увек будете позитивни, без обизира на то у каквој се ситуацији налазите

1. Одвојите чињенице од фикције

Први корак јесте да зауставите унутрашњи негативни дијалог са собом. Наш мозак тражи претње и има тенденцију да преувеличава догађаје. Покушајте да зауставите негативне мисли које се умножавају у вашој глави, јер је већина њих неоправдани страх, тачније само су мисли, не и чињенице. Запишите их на папир и покушајте да их рационално сагледате. Када видите шта је написано, сигурно ћете схватити да то не одговара стварности. Ако ове мрачне мисли и даље звуче као чињенице, чак и на папиру, обратите се некоме у кога имате поверења како би вам дао своје независно мишљење. Видећете да су многе ваше негативне мисли потпуно неоправдане.

Прочитајте још: Звезде за њих имају посебан план: Ево којим знацима срећа и успех долазе с годинама

2. Замените негативност позитивношћу

Када изађете из зачараног круга негативних мисли, помозите мозгу да научи да мисли позитивно. То неће да се деси само од себе, морате да вежбате. Рећи ћете лако је бити позитиван када је све добро. И то је тачно, лакше је бити расположен када је све глатко, а у случајевима када не иде све како треба, глава је пуна негативних мисли. Ево вежбе коју можете да урадите- Размислите о данашњем дану и сетите се једне позитивне ствари која вам се догодила. Ако вам ништа не падне на памет, размислите о јучерашњем или неком од раније. Фокусирајте се на добро, успешно и инспиративно. Увек треба да имате у резерви неку позитивну успомену на коју можете даскренете пажњу када почну негативне мисли.

3. Научите да будете захвални

Сваки пут када имате негативне мисли, користите захвалност као алатку за скретање пажње и помислите на нешто позитивно. Увек имате нешто на чему можете да будете захвални. Вежбајте захвалност тако што ћете сваког дана написати бар 3 ствари на којима сте захвални. Временом ће позитиван став постати ваш природан начин живота.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.