Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТРИКОВИ МАНИПУЛАТОРА: Пет реченица на које не смете да наседнете

Не наседајте на трикове манипулатора

1714289277_3a72cdef953c51f8e4c15298b9803b94dd62de09.jpg
Oglas

Свако од нас жели искрену и чисту љубав, особу која нас подржава, подстиче нас да се развијемо, представлља нам ослонац и увек је уз нас. То је неко коме можете да верујете, неко ко је искрен, ко вас прихвата онаквима какви јесте.

Међутим, када смо заљубљени лако можемо ове дивне особине приписати особи која и није баш тако позитивна, као и манипулатору који се крије иза маске обмане.

Манипулатор је особа која није искрена када је реч о осећањима и потрудиће се да из свега извуче корист за себе, а ево које манипулативне тактке употребљава, а многи их погешно повезују са љубави:

1. Превише неге и бриге као средтсво контроле

Уколико особа стално брине о вама, зове вас, проверава, заштитнички се понаша, и све то представља као чин љубави и бриге о вама, а ви осећате да вас такво понашање "гуши, могуће је да је реч о манипулацији.

2. Упадљива љубомора, симулиране свађе и љутње

Уместо да водите искрен дијалог у којем ће обе стране прихватити своје грешке, већа је вероватноћа да ће манипулатор покушати да вас натера да се осећате кривим. Иако вам неће бити јасно због чега сте криви, он вас може убедити да вас воли, а да сте ви незахвални, издали сте га, повредили итд. Не преузима одговорност за своју кривицу, скреће са теме и пребацује је на вас.

3. Емоционална манипулација

Ово укључује игнорисање, манипулисање тишином, сталне промене расположења... Када покушате да разјасните како је то повезано са вама и у чему грешите, особа не одговара ништа конкретно. Што вам више особа не одговара, ви све више преиспитујете себе и размишљате где сте погрешили.

4. "Шаргарепа за магарца"

Ово је манипулативна тактика симболично названа "шаргарепа за магарца" у којој манипулатор обећава да ће испунити нешто важно у будућности, али рок за то стално одлаже. У исто време, ви сте у потпуности искоришћени. Речи уместо дела.

5. Оправдавање сваке негативности љубављу

На пример, манипулатор вас је осрамотио пред пријатељима, направио је сцену, уништио вам је викенд, викао је на вас итд. Али када примети да сте спремни да се удаљите или одете, он покушава да вас увери у вашу кривицу или да све то ради из љубави према вама.

(Сенса)

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas