· · Коментари: 0
СВЕМИР

У ЗЕМЉИНУ орбиту је 13. јуна послато 58 САТЕЛИТА, друга мисија ће бити 5 дана, а цела планета биће ПОКРИВЕНА (ФОТО)

Гледаоци били одушевљени призором на небу

depositphotos_5916253-stock-photo-satellite-and-earth.jpg
Фото: Депозит

Бизнисмен Илон Маск 13. јуна лансирао је у Земљину орбиту 58 нових Старлинк сателита како би на нашој планети, када се пројекат потпуно оствари, обезбедио потпуну покривеност интернетом. Уз ових 58 сателита његова компанија СпацеX је у свемир послала и три сателита за посматрање Земље.

Прочитајте још: Ово је ДОКАЗ ДА ВАНЗЕМАЉЦИ ПОСТОЈЕ?! Прве речи Армстронга са Месеца НИСУ БИЛЕ ОНЕ КОЈЕ СВИ ЗНАМО (ВИДЕО)

Ујутро је током лансирања било углавном ведро, примећено је само неколико облака изнад лансирне платформе у свемирском лансирном комплексу број 40, у ваздушној бази Кејп Канаверал на Флориди. Гледаоци су били одушевљени изванредним погледом на блиставо небо. Сјај ракетних мотора био је видљив када се ракета винула у вис у 5.21 ујутро по локалном времену.

Лансирање је прва Старлинкова мисија овог месеца, а друга би требала да се догоди до 22. јуна, што наравно зависи од временских прилика. Ова мисија користи ракете типа Фалкон 9 које се, након што сателите "добаце" до свемира, врате на земљу и слете на за то предвиђено место. У случају последњег лансирања, то је било на један брод удаљен неких 600 километара од места лансирања.

Ово лансирање на Твитеру су испратили многи који су му присуствовали, али и они који су били на другом крају света и на небу приметили распоређивање нових сателита што је био леп и необичан призор.

Прочитајте још: Нова МЕТОДА тајних служби: Прислушкују вас преко СИЈАЛИЦА, ево и на који НАЧИН

Прочитајте још: Сви знате за цртаћ Том и Џери, а да ли сте чули за ЛЕГЕНДУ по којој наступа КРАЈ?

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.