· · Коментари: 0
УСКРШЊИ ПОКЛОНИ

Ускршње ДАРИВАЊЕ: Шта КУПИТИ мами, трудници, детету, тати

Иако се за Божић каже да је то време даривања, ни Ускрс као највећи хришћански празник не одудара много од таквог епитета.

1648460839_easter-g2681b40eb_1280.jpg
Пхото: Пиxабаy

Он најчешће спада у пролеће, годишње доба које је, као и Ускрс, симбол новог живота, буђења, па су и поклони најчешће прилагођени пролећу и пролећним активностима.Постоје разни обичај, у зависности од културе и нације, али је ипак у целом хришћанском свету готово свима заједничко да се даривају шарена ускршња јаја.

Зашто баш јаја?

Пхото:Пиxабаy

Јаје је симбол обнављања природе и живота па се из тог разлога управо дарују јаја. И зато, нипошто нећете погрешити ако вам то буде главни поклон.

С друге стране, Ускрсу се највише радују деца. Зато не заборавите да, ако пођете код некога у госте, понесете и слаткише који ће изнедрити осмехе на дечја лица.

Ако пак спадате у категорију оних који воле нешто конкретно да поклоне, ево неких корисних и практичних предлога.

Поклони за децу

 Када бирате ускршњи поклон за децу, треба да имате на уму узраст детата, али и његова интересовања.
 Лопта је можда најчешћи ускршњи поклон за децу. Олдие бут голдие, што би рекли Енглези, и с тим никад нећете погрешити.

Остали универзални поклони могу да буду књиге прилагођене узрасту, друштвене игре, дрвене или едукативне играчке, музички инструменти, пуззле или чак тротинет.
 Ако је реч о бебама, то могу да буду различите вртешке за креветац, подлоге за игру, звечке и глодалице, играчке за купање и слично. 

Пхото:Пиxабаy

Поклони за маме и труднице

Будући да је пролеће и ближи се лето, ако боље познајете њен укус и афинитете, сунчане наочаре или удобне патике или папуче за пролеће могу бити сјајан избор.
 
Лепо саксијско цвеће може бити такође добар избор, а ако знате да не воли баш да се бакће око тога, уметна биљка или оригинална завеса за туш оплемениће њен ентеријер.

Ако је реч о мами којој је кухиња омиљни кутак дома, разни украсни кухињски сетови, калупи за колаче или пак апарат за вафле и те како ће је обрадовати.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: МИСТЕРИЈА наследства КРАЉИЦЕ НАТАЛИЈЕ и даље траје: Зашто Француска КРИЈЕ ТЕСТАМЕНТ ОБРЕНОВИЋА?

Мамама које воле фитнес и физичку активност опрема за тренинг ће добро доћи. Разне простирке, знојнице, пешкири или пак „паметна наруквица“ која бележи утрошене калорије избор су за њу. 

Поклони за тате

Тате у пролеће воле да се мувају око роштиља, дворишта, па ће му нешто од опреме за роштиљ или за уређење терасе добро доћи. Биће вам захвалан на сунцобрану, мрежи за одмарање или пак на заштитним рукавицама за рад.

Очеве ћете обрадовати као и децу, неком занимљивом друштвеном игром за одрасле, новим шпилом карата, чак и качкетом или фризбијем с којим ће се забављати с децом.

Нешто отменији и пригодан поклон може бити сет за сервирање и отварање вина, а ако воли да кува, књига рецепата или кецеља с неком вицкастом и шаљивом штампом биће му корисни.

Бежични пуњач за телефон или бежичне слушалице, подметач за миш са оригиналним принтом пригодни су поклони за тате које су опчињене технологијом.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.