Oglas
· · Komentari: 0
USKRŠNJI POKLONI

Uskršnje DARIVANJE: Šta KUPITI mami, trudnici, detetu, tati

Iako se za Božić kaže da je to vreme darivanja, ni Uskrs kao najveći hrišćanski praznik ne odudara mnogo od takvog epiteta.

1648460839_easter-g2681b40eb_1280.jpg
Photo: Pixabay
Oglas

On najčešće spada u proleće, godišnje doba koje je, kao i Uskrs, simbol novog života, buđenja, pa su i pokloni najčešće prilagođeni proleću i prolećnim aktivnostima.Postoje razni običaj, u zavisnosti od kulture i nacije, ali je ipak u celom hrišćanskom svetu gotovo svima zajedničko da se darivaju šarena uskršnja jaja.

Zašto baš jaja?

Photo:Pixabay

Jaje je simbol obnavljanja prirode i života pa se iz tog razloga upravo daruju jaja. I zato, nipošto nećete pogrešiti ako vam to bude glavni poklon.

S druge strane, Uskrsu se najviše raduju deca. Zato ne zaboravite da, ako pođete kod nekoga u goste, ponesete i slatkiše koji će iznedriti osmehe na dečja lica.

Ako pak spadate u kategoriju onih koji vole nešto konkretno da poklone, evo nekih korisnih i praktičnih predloga.

Pokloni za decu

 Kada birate uskršnji poklon za decu, treba da imate na umu uzrast detata, ali i njegova interesovanja.
 Lopta je možda najčešći uskršnji poklon za decu. Oldie but goldie, što bi rekli Englezi, i s tim nikad nećete pogrešiti.

Ostali univerzalni pokloni mogu da budu knjige prilagođene uzrastu, društvene igre, drvene ili edukativne igračke, muzički instrumenti, puzzle ili čak trotinet.
 Ako je reč o bebama, to mogu da budu različite vrteške za krevetac, podloge za igru, zvečke i glodalice, igračke za kupanje i slično. 

Photo:Pixabay

Pokloni za mame i trudnice

Budući da je proleće i bliži se leto, ako bolje poznajete njen ukus i afinitete, sunčane naočare ili udobne patike ili papuče za proleće mogu biti sjajan izbor.
 
Lepo saksijsko cveće može biti takođe dobar izbor, a ako znate da ne voli baš da se bakće oko toga, umetna biljka ili originalna zavesa za tuš oplemeniće njen enterijer.

Ako je reč o mami kojoj je kuhinja omiljni kutak doma, razni ukrasni kuhinjski setovi, kalupi za kolače ili pak aparat za vafle i te kako će je obradovati.

PROČITAJTE JOŠ: MISTERIJA nasledstva KRALJICE NATALIJE i dalje traje: Zašto Francuska KRIJE TESTAMENT OBRENOVIĆA?

Mamama koje vole fitnes i fizičku aktivnost oprema za trening će dobro doći. Razne prostirke, znojnice, peškiri ili pak „pametna narukvica“ koja beleži utrošene kalorije izbor su za nju. 

Pokloni za tate

Tate u proleće vole da se muvaju oko roštilja, dvorišta, pa će mu nešto od opreme za roštilj ili za uređenje terase dobro doći. Biće vam zahvalan na suncobranu, mreži za odmaranje ili pak na zaštitnim rukavicama za rad.

Očeve ćete obradovati kao i decu, nekom zanimljivom društvenom igrom za odrasle, novim špilom karata, čak i kačketom ili frizbijem s kojim će se zabavljati s decom.

Nešto otmeniji i prigodan poklon može biti set za serviranje i otvaranje vina, a ako voli da kuva, knjiga recepata ili kecelja s nekom vickastom i šaljivom štampom biće mu korisni.

Bežični punjač za telefon ili bežične slušalice, podmetač za miš sa originalnim printom prigodni su pokloni za tate koje su opčinjene tehnologijom.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas