Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Венчање КРАЉИЦЕ ЕЛИЗАБЕТЕ И ПРИНЦА ФИЛИПА је одржано пре 75 година: Упамћено је по РАСКОШУ и ГЛАМУРУ, али један немили догађај се и даље памти

Једно од најлепших венчања је обележио неприајтан догађај

1668874953_profimedia-0720722856.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Трауматично детињство и самостално одрастање обележили су рани животни период принца Филипа. Због тога већина његове породице није била присутна на венчању с Елизабетом, које се одржало 20. новембра 1947 године.

Принц Филип је син грчког принца Андреја и принцезе Алисе од Батенберга и даљи праунук британске краљице Викторије. Најмлађи је од петоро деце, али уједно и једини син грчког принца. Болно детињство пратили су одлазак из Грчке када је његов ујак, краљ Константин И, абдицирао с власти 1922. због војног удара у Грчкој. Истовремено отац принца Филипа био је оптужен за велеиздају, а краљевска породица прогнана у иностранство.

Филип је своје рано детињство тако провео у Француској, а са школовањем је започео у Енглеској, наставивши га касније у Немачкој и Шкотској. Када је упознао тада младу принцезу Елизабету, своју везу су због честе раздвојености одржавали писмима и слањем фотографија. Иако су се многи противили њиховом браку, краљевство је на крају ипак попустило, па су објавили веридбу и датум венчања.

Прочитајте још: Султан Сулејман је имао ЧЕТИРИ жене: Свака је била посебна, али је само једна хтела да УМРЕ са њим

Све четири Филипове сестре, принцезе Сесил, Маргарита, Софија и Теодора биле су удате за немачке припаднике краљевске породице. Будући да је у то време трајао Други светски рат у којем су Британци и Немци били на супротним странама оне нису присуствовале венчању свог јединог брата.

Филипова мајка, принцеза Алиса, која је рођена глува, била је у то време већ неколико година смештена у психијатријску болницу у Француској, након што је претрпела нервни слом. Отац је често путовао, па је након слома краљевства у Грчкој потпуно запоставио породицу и обавезе око наследника.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas