Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Зашто нас неки људи НЕРВИРАЈУ ВЕЗ ИКАКВОГ ПОВОДА? Психолози дају објашњење

Одговор на ово питање, заправо, лежи у нама самима

1664013180_pexels-rodnae-productions-5617690.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Готово да сви познају неке особе које им "иду на живце" без икаквог повода. Нервира их када причају, смеју се или кад их само виде у својој близини. У тим ситуацијама чини се да је свака њихова реч погрешна. Сваки покрет, поглед, реч или осмех њих нервирају.

Зашто је то тако?

Психолози истичу да за то може постојати више разлога, али да је један најчешћи и да вам се објашњење неће допасти. Ви заправо у тој особи видите оно што вас нервира код себе.

Заправо, људи су склони да своје унутрашње конфликте, проблеме, оно што сматрају својим недостацима и манама, пројектују на друге особе. Зато их фрустрира и нервира када примете код других оно што их потајно нервира код себе.

Прочитајте још: Како се пише? ПОДЦЕНИТИ или ПОТЦЕНИТИ, само један облик је правилан

Зато је и чувени Карл Густав Јунг рекао:

"Све оно што те нервира код других може те одвести до бољег разумевања самога себе."

Када из ових разлога крене одређена особа да нас нервира, то је заправо реакција нашег унутрашњег механизма. На тај начин ми штитимо сами себе - једноставно нисмо довољно спремни да се суочимо сами са собом.

Нека вам ово објашњење буде на уму када приметите да вас нека особа нервира "без разлога". То ће вам бити сјајан повод да боље упознате себе.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas