Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЗНАК ЗА АЛАРМ: Ако на разговору за посао чујете ОВУ реченицу, бежите главом без обзира!

Разговор за посао, нарочито ако вам је први или други у животу, може лако да се претвори у прави кошмар

1713436035_shutterstock_2353012835.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

И нимало не помажу сви око вас, који из најбоље намере, почињу да вас бомбардују разним саветима шта смете, а шта не да радите током интервјуа.

На интернету можете да пронађете хиљаде страница са "непогрешивим" саветима у вези са разговором за посао, али, јасно је да не можете све да примените у пракси јер једноставно нећете имати довољно времена.

Наиме, као што постоје реченице које ће вас брзо елиминисати из конкуренције, исто тако треба водити рачуна о фразама које ваш будући шеф користи.    

Џенифер Брик, саветница за каријере из Њујорка недавно се осврнула на овај проблем и на свом ТикТок профилу поделила савет будућим запосленима. Издвојила је једну токсичну фразу коју користе послодавци, а знак је упозорења за запослене.

- Ако је чујете на разговору за посао, на састанку или пословном догађају - бежите главом без обзира. А то је фраза: Ми смо породица - објашњава Џенифер.

Додаје да тражење лојалности у "породичном" радном окружењу врши додатан притисак на запослене да раде још више како би постигли потребне резултате.

- То ствара нездраву динамику моћи. То ствара окружење погодно за искоришћавање - укључујући прековремени рад, преузимање превише сувишних задатака и изгарање на послу јер бисте све учинили за своју породицу, зар не? - рекла је она и додала да ова наизглед невина фраза брише границе између приватног и пословног живота.

- Не отпушташ и не напушташ своју породицу. Не компромитујете некога из своје фамилије. Не плаћате премало своју породицу - закључила је Џенифер.

Република 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas