Oglas
· · Komentari: 0

ZNAK ZA ALARM: Ako na razgovoru za posao čujete OVU rečenicu, bežite glavom bez obzira!

Razgovor za posao, naročito ako vam je prvi ili drugi u životu, može lako da se pretvori u pravi košmar

1713436035_shutterstock_2353012835.jpg
Photo:Shutterstock
Oglas

I nimalo ne pomažu svi oko vas, koji iz najbolje namere, počinju da vas bombarduju raznim savetima šta smete, a šta ne da radite tokom intervjua.

Na internetu možete da pronađete hiljade stranica sa "nepogrešivim" savetima u vezi sa razgovorom za posao, ali, jasno je da ne možete sve da primenite u praksi jer jednostavno nećete imati dovoljno vremena.

Naime, kao što postoje rečenice koje će vas brzo eliminisati iz konkurencije, isto tako treba voditi računa o frazama koje vaš budući šef koristi.    

Dženifer Brik, savetnica za karijere iz NJujorka nedavno se osvrnula na ovaj problem i na svom TikTok profilu podelila savet budućim zaposlenima. Izdvojila je jednu toksičnu frazu koju koriste poslodavci, a znak je upozorenja za zaposlene.

- Ako je čujete na razgovoru za posao, na sastanku ili poslovnom događaju - bežite glavom bez obzira. A to je fraza: Mi smo porodica - objašnjava Dženifer.

Dodaje da traženje lojalnosti u "porodičnom" radnom okruženju vrši dodatan pritisak na zaposlene da rade još više kako bi postigli potrebne rezultate.

- To stvara nezdravu dinamiku moći. To stvara okruženje pogodno za iskorišćavanje - uključujući prekovremeni rad, preuzimanje previše suvišnih zadataka i izgaranje na poslu jer biste sve učinili za svoju porodicu, zar ne? - rekla je ona i dodala da ova naizgled nevina fraza briše granice između privatnog i poslovnog života.

- Ne otpuštaš i ne napuštaš svoju porodicu. Ne kompromitujete nekoga iz svoje familije. Ne plaćate premalo svoju porodicu - zaključila je Dženifer.

Republika 

Bonus video: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas