Много шефова користи овај тест приликом бирања кандидата

Сваки пут када идемо на разговор за посао, сусрец́емо се са истим насумичним питањима која послодавци користе да би наводно открили нешто о нашој личности. Неки људи проводе сате припремајуц́и своје биографије или вежбајуц́и одговоре на разна питања која би им могла бити постављена, пише ЛАДБибле. Али нико није могао да се припреми за ово…
Један корисник Реддита поделио је причу о свом бившем шефу и његовом неконвенционалном приступу интервјуима, названом „тест соли и бибера“.
Он је објаснио: „Компанија у којој сам радио је имала целодневне интервјуе са више кандидата, а један од сегмената је увек био ручак. Мој бивши шеф би своју целу одлуку о запошљавању заснивао на једној ствари – да ли је особа пробала храну пре него што је посегнула за сољу, бибером, љутим сосовима, итд. Ако прво нисте пробали храну, нисте добили његов благослов’ .
Такође је рекао да је ставио велики нагласак на овај ‘тест’ јер је веровао да је то начин да се открије да ли су кандидати склони да се преиспитују пре него што почну да делују. Додао је: ‘Срец́ан сам што нисам имао такав интервју јер увек додам бибер у храну и пре него што је пробам.’
Али ово није једини пример бизарних техника интервјуисања шефова. Следец́и има мало више смисла. Бивши шеф компаније Ксеро Аустралиа Трент Инес тврди да овај ‘трик за интервју’ открива све што треба да знате о потенцијалном запосленом.
Објаснио је: „Увек ц́у водити кандидата у шетњу до једне од наших кухиња за особље и некако увек заврши са кафом у руци. Онда се вратимо, урадимо интервју, и једна од ствари које увек проверавам на крају интервјуа је да ли особа жели да однесе ту празну шољу у кухињу? Можете развити вештине, стец́и знање и искуство, али на крају се све своди на став’.
Дакле, нешто што треба запамтити пре следец́ег интервјуа: немојте стављати со или бибер на храну пре него што је пробате, и увек понесите шољицу кафе назад у кухињу.
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ