Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Знакови да је особа усамљена: Једну фразу често изговара

Према стручњацима ова 4 знака указују да је особа усамљена. Без обзира што се труди да сакрије, ове неприметне ствари је одају.

1705157305_shutterstock_1452798530.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Усамљеност је болна емоција. Може натерати људе да раде и говоре ствари које никада не би урадили да се не осећају тако. Али иако се понекад усамљеност може да буде корисна добра, ако се оде у крајност може да буде веома деструктивна. Због тога неки људи никада неће признати да су усамљени. Чак и када су све указује да јесу.

1) Претерана брбљивост, посебно са странцима

Усамљени људи жуде за везом. То значи да им недостаје повезаност са људима. Зато теже ка брзим, површним односима како би попунили ту празнину. Усамљене особе често разговарају са странцима да би имали било какав вид друштвене интеракције. Шаљу поруке више него обично и често проводе доста времена на друштвеним мрежама.

2) Претерана заузетост

Неки људи одбијају да се суоче са сопственом усамљеношћу па тако праве више планова од осталих. Можете да приметите да им је распоред за целу недељу већ попуњен. Желе да имају припремљен одговор, ако их неко пита шта ће радити за викенд. Чине све да не остану сами са собом у четири зида, поручују са сајта Хацк Спирит. 

3) Осећај узнемирености када се планови промене у последњем тренутку

Усамљеност може да учини да људи постану преосетљиви. Наиме, када се планови промене у последњем тренутку. У већини случајева се осећају узнемирено када када се планови откажу. Особама које имају испуњен социјалан и партнерски живот то не представља проблем, међутим особе које немају другу алтернативу постају и те како усплахирене.

4) Фраза "не смета" се пречесто користи

На пример уколико нису отишли на забаву за викенд јер нису били позвани. Уместо да кажу колико су узнемирени због тога, они вам кажу да им „уопште не смета” што нису позвани.Помињу то једном. Онда то поново износе. И опет и опет и опет.Када их питате шта су радили викендом, а они ништа не кажу, поново ускачу са „не смета ми, волим да сам сам“. Што је можда је истина, али то може да буде и заташкавање, јер не желе да признају и да се суоче са својим емоцијама.

Битно је да будемо свесни сопствене вредности и свог времена. Бежање од емоција и мисли није решење. Самоћа и усамљеност су сличне речи, али потпуно различите. Не мора нужно да значи да се нећете осећати усамљено ако сте окружени људима. Бити сам има својих предности јер можете да се посветите себи, читању књига, гледању филмова, својим хобијима.

Важно да изградите дубоке и квалитетне односе са неколико људи и да то буде довољно јер је бесмислено да имате хиљаду односа, али површних. Научите да се не осећате лоше зато што сте сами, већ то претворите у своју предност и моћ. Правите планове искључиво зато што имате потребу, а не зато што бежите од себе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas