Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРИРОДНИ ЛЕК

ГЉИВИЦЕ НА НОКТИМА чекају затворену обућу и хладније дане! Предухитрите их са ДВА ПРЕПАРАТА

Осим медицинских препарата, списак биљака и препарата на биљној бази који се успешно боре против овог здравственог проблема је дугачак...

1601932747_stopalo.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Хладнији дани доносе и проблем знојења стопала у затвореној, зимској обући. Стопала пролазе кроз процес прилагођавања после вишемесечног коришћења отворене летње обуће, па последице промене услова у којима стопала „дишу“ могу довести до стварања гљивица испод и на ноктима.

Прочитајте још: Треба вам СПА ДАН? Када сазнате ово о САУНИ, размислићете још једном...

Овом проблему доприноси и вишечасовни дневни боравак у обући, посебно у случајевима обављања послова у којима смо осам сати у фотељама, без претераног кретања.

Прочитајте још: Останимо ВИТАЛНИ и ЗДРАВИ: Ово су разлози због којих је важна ШЕТЊА након ОБРОКА

Лимун

Лимунова киселина изузетно је јак антисептик који обилује антигљивичним својствима. Ова антигљивична својства помажу приликом заустављања инфекције и убијања гљивица на тешко кривеним местима.

Фото: Depositphotos

Прочитајте још: Чим ПРОКЛИЈА спреман је РЕЂУВЕЛАК: Магични напитак за ИМУНИТЕТ и чаролија за СТОМАК

Како би зауставили инфекцију потребно је да неколико пута дневно нанесете исцеђен лимунов сок на инфициране нокте, директно на нокат који носи инфекцију и оставите да делује око 30 минута. Након тога добро испрати стопала, па поступак поновити кроз два или три сата.

Прочитајте још: Баците ЛЕКОВЕ ЗА СМИРЕЊЕ! Умирите се и опустите уз ПРИРОДНЕ ЧАЈЕВЕ

Лимунов сок можете помешати и са маслиновим уљем па лагано масирати стопала и нокте који носе инфекцију.

Сода бикарбона

Осим широке употребе у домаћинству за рибање, скидање каменца и избељивање зуба, сода бикарбона показала је одлична антисептична својства у борби против гљивица на ноктима. Сода бикарбона делује тако што упија влажност на стопалима која може бити узрочник гљивица.


Фото: Pixabay

Занимљиво је да је је једна студија показала да је употреба соде бикарбоне спречила даљи настанак гљивица код чак 79 одсто испитаника који су је користили. Када ово знамо, свакако није на одмет пробати ове третмане.

Прочитајте још: ТРИ ПРЕДУСЛОВА које трудница МОРА да испуни да би БЕБА била ЗДРАВА

Соду бикарбону можете ставити и у чарапе и ципеле и она ће извући влагу током дана која је узрочник стварања и ширења гљивица. Од соде бикарбоне можете направити купку са топлом водом. Потопите стопала или шаке минимум 10 минута пре испирања.  Важно је да овај поступак понављате неколико пута на дан.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas