Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ ЖИВОТНЕ НАВИКЕ

Имате проблема са губитком КОШТАНЕ МАСЕ? Појачајте три пута унос ових намирница које свакодневно употребљавате

Овај проблем наступа већ у тридесетим годинама живота, али код жена он представља озбиљан проблем након почетка менопаузе.

1636834790_shutterstock_1804804138.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Временски фактор додатно убрзавају напорне физичке активности, услед чега се опште стање коштане прогресивно погоршава. Чим осетите прве проблем прионите на природне методе лечења и традиционалне рецепте, које чак и лекари препоручују својим пацијентима као опцију лечења пре примене медицинских препарата.

Прочитајте још: СТАВ ШМЕКЕРА: Да ли препознајете глумачку легенду? 80-их је пленио својом харизмом, а девојке су ЛУДЕЛЕ ЗА ЊИМ (ФОТО)

Млечни производи

Једна шоља млека садржи више од 300 милиграма калцијума, што је 30 одсто од препорученог уноса. Јогурт је такође богат калцијумом, али и добар извор протеина, који додатно помаже у изградњи и очувању ткива у људском телу. Воћни јогурт садржи мање калцијума и протеина од обичног. Бирајте производе који у себи имају мали проценат млечних масти.

За особе које су нетолерантне на лактозу, постоје многе млечне алтернативе истоветне нутритивне вредности.

Прочитајте још: Удаћу се једино за војводу Марка Миљанова: Како се Стефанија заљубила у дупло старијег удовца и запросила га

Сир

У себи садржи витамин К, који је синтетизован помоћу бактерија у току процеса ферментације. Конкретно код сира, за то су заслужне пропионске бактерије. Осим витамина К, у сиру се може наћи и витамин Д. Најбољи примери су ементал и гауда, као и козји сир.

Прочитајте још: ПЕНЕЛОПЕ КРУЗ се овако шета Њујорком: Питали сте се како се носе панталоне које је глумица савршено уклопила

Бирајте само оне сиреве који су направљени од квалитетног, органског млека.

Јаја

Јаја су извора витамина Д за кости и зглобове, али ћете их сигурно уврстити у редовну исхрану кад приметите да у њима има и доста витамина К. Занимљиво је да се љуске јајета могу искористити као лек за остеопорозу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas