Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVE ŽIVOTNE NAVIKE

Imate problema sa gubitkom KOŠTANE MASE? Pojačajte tri puta unos ovih namirnica koje svakodnevno upotrebljavate

Ovaj problem nastupa već u tridesetim godinama života, ali kod žena on predstavlja ozbiljan problem nakon početka menopauze.

1636834790_shutterstock_1804804138.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Vremenski faktor dodatno ubrzavaju naporne fizičke aktivnosti, usled čega se opšte stanje koštane progresivno pogoršava. Čim osetite prve problem prionite na prirodne metode lečenja i tradicionalne recepte, koje čak i lekari preporučuju svojim pacijentima kao opciju lečenja pre primene medicinskih preparata.

Pročitajte još: STAV ŠMEKERA: Da li prepoznajete glumačku legendu? 80-ih je plenio svojom harizmom, a devojke su LUDELE ZA NJIM (FOTO)

Mlečni proizvodi

Jedna šolja mleka sadrži više od 300 miligrama kalcijuma, što je 30 odsto od preporučenog unosa. Jogurt je takođe bogat kalcijumom, ali i dobar izvor proteina, koji dodatno pomaže u izgradnji i očuvanju tkiva u ljudskom telu. Voćni jogurt sadrži manje kalcijuma i proteina od običnog. Birajte proizvode koji u sebi imaju mali procenat mlečnih masti.

Za osobe koje su netolerantne na laktozu, postoje mnoge mlečne alternative istovetne nutritivne vrednosti.

Pročitajte još: Udaću se jedino za vojvodu Marka Miljanova: Kako se Stefanija zaljubila u duplo starijeg udovca i zaprosila ga

Sir

U sebi sadrži vitamin K, koji je sintetizovan pomoću bakterija u toku procesa fermentacije. Konkretno kod sira, za to su zaslužne propionske bakterije. Osim vitamina K, u siru se može naći i vitamin D. Najbolji primeri su emental i gauda, kao i kozji sir.

Pročitajte još: PENELOPE KRUZ se ovako šeta NJujorkom: Pitali ste se kako se nose pantalone koje je glumica savršeno uklopila

Birajte samo one sireve koji su napravljeni od kvalitetnog, organskog mleka.

Jaja

Jaja su izvora vitamina D za kosti i zglobove, ali ćete ih sigurno uvrstiti u redovnu ishranu kad primetite da u njima ima i dosta vitamina K. Zanimljivo je da se ljuske jajeta mogu iskoristiti kao lek za osteoporozu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas